Vliegreis met je Baby

De eerste vliegreis van je baby is een spannende ervaring. Bespaar jezelf onnodige stress en stap voorbereid het vliegtuig in. Waar moet je aan denken als je met je kleine op vakantie wil gaan? Onderstaande tips helpen je op weg!

Hoe oud moet een baby zijn?
Hoewel baby’s vanaf zeven dagen oud – mits er geen sprake is van vroeggeboorte of complicaties – mogen vliegen, is het raadzaam te wachten tot de kleine minimaal zes weken oud is. Dit in verband met de ontwikkeling van de longen. Denk pas aan verre vliegvakanties als je baby tien maanden of ouder is.

Kosten
Omdat je je baby in het vliegtuig op schoot dient te houden, zijn de kosten voor de vlucht lager. Bij de ene vliegtuigmaatschappij geldt een vast laag tarief per enkele reis. Zo rekent Transavia € 15,00 voor baby’s tot 24 maanden. Andere vliegtuigmaatschappijen kiezen voor een percentage van de normale prijs. Ook is het mogelijk een aparte stoel voor je baby te reserveren. In dat geval kunnen de tarieven variëren, van de volledige prijs tot slechts een deel daarvan.

Extra voorzieningen
Niet alle vliegtuigmaatschappijen zijn even babyvriendelijk. Zijn de toiletten bijvoorbeeld voorzien van verschoningsplanken? Om te voorkomen dat je onverwachts in een vervelende situatie terecht komt, kun je dit het beste nagaan voordat je de tickets boekt.

Babyvoeding
Voor vloeistoffen in de handbagage gelden strenge regels. Verpakte vloeistoffen tot 100 milliliter mogen meegenomen worden. Sommige soorten babyvoeding, zoals Nutrilon poeder, moeten aangelengd worden met gekookt water. Als je het niet zeker weet, is verstandig van te voren contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij om te controleren of dit in het vliegtuig verstrekt kan worden.

Handbagage
De temperatuur in het vliegtuig kan per keer verschillen. Het beste is om je baby met lekker zittende, niet al te dikke kleertjes aan te kleden. Neem een extra trui of vestje en een paar warme sokken mee in je handbagage, mocht het een stuk kouder worden. Andere belangrijke spullen voor in de handbagage zijn luiers, billendoekjes, babyvoeding, een flesje, een lepeltje, doekjes en wat speeltjes die je baby gerust kunnen stellen.

Tips tegen oorpijn
Bij het opstijgen en het landen kunnen baby’s, net zoals volwassenen, last krijgen van hun oortjes. Het helpt om op dat moment je baby iets te laten drinken. Een fopspeen geeft
hetzelfde effect.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply