Tips tegen babykwaaltjes

Mamakind Tips tegen babykwaaltjes

Er zijn een aantal kwaaltjes waar veel baby’s last van krijgen. Voor de meeste pijntjes is echter een simpele oplossing! Een aantal tips op een rij.

Vlekjes en eczeem
Huidproblemen komen ontzettend vaak bij baby’s voor en er zijn dan ook talloze verzorgingsproducten voor kinderen te verkrijgen. Hoewel het er vaak wat eng uitziet, zijn vlekjes of droge plekken vrijwel altijd niet ernstig! Hou in gedachten dat babyhuid snel van slag raakt omdat de huid erg dun is. Problemen zijn dan ook volkomen normaal en zijn vaak op te lossen door een goede crème aan te schaffen. Klik hier voor een uitgebreider artikel over het verzorgen van babyhuid.

Krampjes
Tijdens de ontwikkeling van de darmen krijgen veel kinderen last van kramp. Dit kun je herkennen als je baby opeens hard begint te huilen en schokkerige bewegingen maakt met de armen of benen. Er zijn massagetechnieken die kunnen helpen en mocht je kind erg veel last hebben, dan zijn er bij de apotheek middeltjes voor beschikbaar. Bij de meeste baby’s gaan de klachten na een paar maanden vanzelf over.

Koorts
Een verhoogde temperatuur speelt bij baby’s al snel op en wil lang niet altijd zeggen dat er iets ernstigs aan de hand is. Een klein lichaampje is erg kwetsbaar en de kleinste verkoudheid kan al een lichaamstemperatuur van boven de 38 graden veroorzaken. Merk je dat je kindje koorts heeft, zorg er dan voor dat het voldoende drinkt. Eventueel kun je ervoor kiezen om kinderasperine te geven. Is de koorts erg hoog, dan kun je het beste voor de zekerheid even de huisarts bellen.

Verkoudheid
In het Nederlandse natte, koude klimaat wordt een kindje al snel verkouden. Aangezien baby’s nog niet uit zichzelf hun neus snuiten, zul je hem of haar hierbij moeten helpen. Gelukkig hoeft dit niet met je vingers, maar kun je een pipetje gebruiken om het neusje voorzichtig leeg te zuigen. Doe dit een paar keer per dag en je baby kan weer door de neus ademhalen.

Oorpijn
Veel baby’s en kleine kindjes krijgen op enig moment last van de oren. Dit kun je herkennen door een verhoogde temperatuur en doordat het kind vaker huilt dan normaal. Aangezien baby’s niet praten is het belangrijk om te letten op de lichamelijke signalen van het kind. Veel baby’s met oorpijn zullen tijdens het huilen grijpen naar het lichaamsdeel dat pijn doet; in dit geval de oren. Bij oorpijn is het verstandig even langs te gaan bij de huisarts, die vast kan stellen of het gaat om een ontsteking.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply