Studie en moederschap: te combineren?

0 Mamakind Studie en moederschap te combineren

Een baby en een studie zijn in veel gevallen moeilijk te combineren. Er zijn echter moeders die dit wel doen, en met succes!

Problemen en schulden
In Opzij stond enkele jaren geleden een uitgebreid artikel over twee moeders die hun studie nog niet hadden afgerond. Beiden genoten ze van hun kinderen, maar ook liepen ze allebei tegen problemen aan. Zo leunen beide geïnterviewden zwaar op hun moeders en maken ze schulden bij DUO. Terwijl voor topsporters en studenten met een handicap een aangepast lesprogramma bestaat, is dit voor jonge moeders geen mogelijkheid.

Gastouder
In De Stem van Dordt staat het positievere verhaal van een 23-jarige moeder die een HBO-studie volgt. Ze weet haar studie met het moederschap te combineren dankzij een gastouder die op de dagdelen dat zij op de hogeschool doorbrengt op haar kind past. De baby was misschien niet gepland, maar ze was meteen blij met haar zwangerschap. Over de situatie zegt ze: ‘’Natuurlijk is het zwaar, maar het is me heel veel waard.’’

Advies en steun
Het combineren van studie en moederschap brengt verschillende moeilijkheden met zich mee. Daarom is Steunpunt Studerende Moeders in het leven geroepen, een expertisecentrum waar advies gegeven wordt over problemen waar vrouwen tegenaan lopen. Op het forum van Studerendemoeders.nl kunnen vrouwen ervaringen uitwisselen en op de site is informatie te vinden over bijvoorbeeld financiën en huisvesting.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply