Social media van groot belang voor moeders

Mamakind Social media van groot belang voor moeders

Moeders zijn grootgebruikers van social media-websites zoals Twitter en Facebook, zo blijkt uit onderzoek. Ze zijn 20 procent meer op de sites te vinden dan andere categorieën van de bevolking.

Actief en belangrijk
De Amerikaanse site BabyCenter is gespecialiseerd in onderzoek naar ouderschap en voerd een enquete uit onder verschillende bevolkingsgroepen. Van alle moeders bleek maar liefst 91 procent regelmatig actief te zijn op sociale media-sites. Volgens de onderzoekers zijn de sites daarmee een fundamenteel onderdeel van het leven van moeders.

Omgeving moet meedoen
Dat social media veel mensen in hun greep hebben, was al langer bekend. Opvallend is echter hoe belangrijk moeders het vinden dat ook hun omgeving op Facebook en Twitter te vinden is. Maar liefst 22 procent van de ondervraagden geeft toe dat de aanwezigheid van anderen op social media noodzakelijk is om daadwerkelijk deel uit te maken van hun leven.

Online winkelen
Hoewel moeders samen maar 18 procent van de gebruikers van social media uitmaken, zorgen zij voor de meeste bijdrages. Bijna een derde van de online aankopen wordt gedaan door deze groep; moeders zijn onder andere steeds meer geneigd om kleding online te kopen. Ook spullen voor in en rond het huis worden via internet besteld.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply