Moederschap zwaarder dan werken

0 Mamakind Moederschap zwaarder dan werken

Moeder zijn is de zwaarste baan die er bestaat, zo wordt vaak gezegd. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet helemaal waar is; talloze vrouwen vinden het moederschap zwaarder dan werken!

Carrière versus ouderschap
Het Amerikaanse tijdschrift Parents deed onderzoek naar hoe vrouwen denken over het moederschap in relatie tot een leven als werkende vrouw. Vijfhonderd moeders werden ondervraagd, allemaal vrouwen die werk en ouderschap combineerden of die voorafgaand aan het moederschap een carrière hadden gehad.

Kritiek
Uit het onderzoek bleek onder meer dat veel vrouwen zich ondergewaardeerd voelen. Maar liefst 28 procent van de moeders wordt weleens lui genoemd of wordt verweten dat ze financieel niet genoeg bijdragen aan hun gezin. Dertig procent zegt daarbij dat kritiek vaak afkomstig is van andere moeders.

Werk en stress
Talloze moeders werken tegenwoordig, maar dat is lang niet altijd uit vrije wil. Zo’n 63 procent van de ondervraagden geeft namelijk toe dat ze werken omdat het gezin anders niet rond zou kunnen komen. Maar liefst 92 procent vindt het moederschap echter zwaarder dan hun werk en de combinatie van werk en moederschap levert dertig procent van de ondervraagden veel stress op.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply