Moederschap blijkt carrière te belemmeren

Mamakind moederschap blijkt carriere te belemmeren

Veel jonge moeders die blijven werken voelen zich in hun carrière belemmerd door het moederschap. Dat blijkt uit Spaans onderzoek.

Carrières afgeremd
Hoewel er talloze regelingen en tegemoetkomingen zijn voor nieuwe moeders, blijken veel vrouwen zich na het krijgen van een baby belemmerd te voelen op de werkvloer. Dit blijkt uit een enquête van de Spaanse bank Santander. Twee derde van de ruim tweeduizend ondervraagde moeders geeft aan dat hun carrières door het moederschap zijn afgeremd.

Werk en kind combineren
Ruim een kwart van de nieuwe moeders schakelt na de bevalling om naar een andere baan die beter te combineren is met een baby, maar vaak minder interessant is wat betreft carrièrekansen. Een op de twintig moeders trekt zich na de bevalling helemaal terug uit de arbeidsmarkt omdat kind en werk niet te combineren zouden zijn.

Meer flexibiliteit
Uit de cijfers blijkt dat veel vrouwen die op weg waren naar een glansrijke carrière van pad veranderen om moeder te worden. Je zou kunnen zeggen dat zij dit risico zelf nemen, maar de realiteit is dat veel werkgevers blijkbaar niet al te flexibel zijn. Ruim vijftig procent van de ondervraagden geeft aan dat ze hun oude baan graag zouden houden, mits er meer flexibiliteit zou worden ingevoerd.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply