Luierloos zindelijk maken: ideaal of kansloos?

Mamakind Luierloos zindelijk maken ideaal of kansloos

Een nieuwe trend beheerst Amerikaanse gezinnen: het zo vroeg mogelijk zindelijk maken van je baby, ofwel een leven zonder luiers op basis van lichaamstaal!

Eliminatie
Weleens een moeder in de bosjes zien staan met een baby? In Amerika schijnt het tegenwoordig regelmatig voor te komen! Hier experimenteren veel gezinnen met de eliminatie theorie: een baby zo vroeg mogelijk zindelijk maken. Dit gebeurt door als ouder de lichaamstaal van je kind te leren kennen, zodat je precies weet wanneer hij of zij zal plassen. Zie je het aankomen, dan kun je het kind op een potje zetten. Zodra het kind zelf in staat is om te lopen, zal het dan vanzelf niet meer in zijn broek, maar op een kindertoilet zijn behoefte doen.

Ondergepoept worden
De theorie klinkt op zich aannemelijk en heeft dan ook veel voorstanders. In het begin is het voor ouders echter nogal een zooitje. In de Daily Mail worden enkele ouders geïnterviewd die zeggen al vaak genoeg ondergepoept of –geplast te zijn. Een voordeel van de techniek is uiteraard dat er geen dure luiers gekocht hoeven te worden. Ook hebben kinderen zo vanzelfsprekend geen last van luieruitslag, zodat je hier ook geen zalfjes of poeders voor hoeft aan te schaffen.

Voor- en tegenstanders
Moeder Kaitlyn McGreyes is erg enthousiast over de techniek en weet inmiddels precies wanneer haar kind een toiletbezoek nodig heeft. Bovendien heeft het letten op de lichaamstaal van baby’s meer voordelen, zo zegt ze. ‘’Aan zijn gedrag en manier van doen kan ik het inmiddels ook goed inschatten als hem iets dwarszit’’. Er worden echter ook kritische opmerkingen geplaatst, voornamelijk door mensen die het ongepast vinden om baby’s, die nog weinig controle over hun doen en laten hebben, in het openbaar te laten plassen. Een moeder zegt bijvoorbeeld: ‘’Ik ben een voorstander van het tegengaan van uitslag, maar niet als dat betekent dat ik mijn kind als een hond moet behandelen’’.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply