Het verzorgen van babyhuid

Mamakind Huidverzorging voor kinderen

De huid van baby’s heeft een speciale behandeling nodig. Hoe je dit het beste aanpakt? Lees hier onze tips!

Dun en kwetsbaar
Dat de huid van een baby zo heerlijk zacht is, heeft een simpele reden: hij is vijf keer zo dun. Dit zorgt ervoor dat de huid zachter is, maar maakt hem tegelijkertijd erg kwetsbaar. Babyhuid raakt sneller geïrriteerd dan volwassenenhuid en is erg vatbaar voor irritatie zoals eczeem. Een goede verzorging is dan ook essentieel voor de gezondheid van het kind.

Smeersels en poeders
Een babyhuid kan niet zonder hulp van verzorgingsproducten en die zijn  in allerlei soorten en maten te vinden in drogisten en apotheken. De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar welke producten werken en welke niet. Zo blijkt uit een Italiaans onderzoek dat talkpoeder niet voor alle huidsoorten even geschikt is. Vochtinbrengende crème kan echter nooit kwaad, al reageren sommige kinderen gevoelig op geparfumeerde producten.

Gevoelige huid
Sommige baby’s kunnen slecht tegen poeders of tegen geparfumeerde middelen. Het kan lastig zijn om voor de erg gevoelige huid geschikte middelen te vinden. Aanraders zijn de producten van Neutral, die geen parfum of alcohol bevatten. In natuurwinkels worden tevens producten aangeboden die geschikt zijn voor snel geïrriteerde huidjes, zoals bijvoorbeeld het merk Boútriba. Merk je dat je kindje niet tegen huismerk of Zwitsal-producten kan, probeer dan eens natuurlijke producten!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply