Fulltime werkende moeder onbegrepen

0 Mamakind Fulltime werkende moeder onbegrepen

Als een vrouw een kindje krijgt, wordt vaak van haar verwacht dat ze in deeltijd gaat werken? Maar wat als je dat niet wilt?

Traditionele rollen
Parttime werken is iets wat vaak aan moeder wordt toegeschreven. Hoewel de vrouwenemancipatie toch aardig op gang gekomen is, wordt nog altijd verwacht dat vrouwen hun carrières opgeven zodra er kinderen komen. De man behoudt hierbij zijn traditionele rol en blijft fulltime aan de slag.

Carrièrevrouwen
Steeds vaker hebben vrouwen echter net zulke grote carrières als mannen. Waarom zou het dan vanzelfsprekend moeten zijn dat vrouwen hun werk opgeven als de baby eenmaal geboren is? Meer en meer vrouwen kiezen ervoor om na de bevalling gewoon weer aan de slag te gaan, maar regelmatig voelen ze zich hierin onbegrepen.

Deeltijd
Justine Ruitenberg deed onderzoek naar de invloed van moederschap op carrière en ontdekte dat slechts tien procent van alle Nederlandse moeders fulltime werkt. De oorzaak hiervan is dat deeltijd werken steeds makkelijker wordt, maar ook dat sociale druk ervoor zorgt dat vrouwen zich gedwongen voelen om werkuren in te leveren.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply