EHBO hulp voor baby’s en kinderen

Jaarlijks komen er veel baby’s en kinderen op de Spoedeisende Hulp. Een ongelukje zit helaas in een klein hoekje. Juist daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen als jouw baby of kind iets overkomt. Een EHBO cursus kan levens redden. Zo ook bij baby’s en kinderen.

Mamakind Vijf tips om je kind eerlijkheid aan te leren

EHBO cursus over baby en kind
Bij de speciale EHBO cursussen over baby en kind leer je alle vaardigheden die je nodig hebt bij eerste hulp bij ongelukken voor baby’s en kinderen. Dergelijke cursussen kunnen door iedereen worden gevolgd van 16 jaar en ouder. Een EHBO cursus over baby en kind is ook goedgekeurd voor gastouders en medewerkers van een kinderopvang en (basis)scholen.

Vergoeding van de EHBO cursus over baby en kind
Het volgen van een EHBO cursus wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Hierin is budget vrijgemaakt voor ‘preventieve zorg’. Dit budget kan ook gebruikt worden voor cursussen als omgaan met dementie en voorbereiding op de bevalling.

Het is niet toevallig dat zorgverzekeraars een vergoeding bieden voor preventieve zorg. Ze hebben er namelijk geld voor over om je gezond te houden. Want gezonde mensen maken minder zorgkosten dan mensen die vaker goed ziek zijn.

De cursus
Tijdens een EHBO cursus over baby’s en kinderen leer je hoe je een kind in veiligheid kunt brengen. Je bereid je voor op de meest voorkomende ongelukjes in en om huis. Denk hierbij aan een splinter, bloedneus en snijwond. Je leert ook reanimeren, een verband aanleggen en wat je moet doen bij verstikking of verslikking. Na deze cursus heb je meer zelfvertrouwen om met ernstige situaties om te gaan.

Bron: UnitedConsumers

Deel het artikelen met anderen!

Nog geen reacties.

Leave a Reply