Eerste zes maanden moederschap loodzwaar

0 Mamakind Eerste zes maanden moederschap loodzwaar

Het eerste halfjaar als moeder is loodzwaar en veel vrouwen kunnen na deze periode pas genieten van hun nieuwe leven. Dit blijkt uit onderzoek van de krant Daily Mail.

Stress en gewenning
Dat je leven verandert als je een kindje krijgt is logisch en natuurlijk kun je talloze dingen doen om je zo goed mogelijk op de komst van de baby voor te bereiden. De realiteit blijkt voor veel moeders echter anders dan hun gedroomde situatie, wat ertoe leidt dat veel vrouwen lijden onder stress. Zeker als ze nog niet aan hun nieuwe rol gewend zijn, is dit het geval en pas na zo’n zes maanden zijn de meeste moeders rustiger.

Angst en slaap
Vooral onzekerheid en slapeloosheid zijn voor veel nieuwe moeders een probleem. In hun eerste maanden slapen veel baby’s erg onregelmatig, waar ook de ouders last van hebben. Daarbij geven veel moeders aan dat ze, hoe goed ze ook ingelezen zijn, toch angst voelen hun kindje niet goed te verzorgen. De gezondheid van het kindje is bijvoorbeeld iets waar veel moeders zich zorgen over maken.

Ondanks last gelukkig
Naast stress en weinig slaap is ook het vinden van een nieuwe routine voor jonge ouders lastig. Meer dan vijftig procent van de door Daily Mail ondervraagde moeders had het idee hun eigen identiteit kwijt te zijn en nu puur voor de baby te leven. Bijna twintig procent gaf aan dat van genieten van het moederschap pas na een halfjaar sprake was. Gelukkig is er ook positief nieuws, want ondanks de zware last die bij het ouderschap komt kijken, is tachtig procent van de moeders dolgelukkig met hun baby.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply