Een band opbouwen via een app

Mamakind Een band met je kind opbouwen via een app

In een Amerikaans ziekenhuis is onlangs een iPad-project gestart om moeders meer contact te bieden met hun pasgeboren baby’s in het geval zij niet direct na de bevalling bij elkaar kunnen zijn.

Eerste contact
Veel moeders die via een keizersnede bevallen, zijn niet direct fit genoeg om met hun kindje te worden herenigd. In de eerste dagen zien ze de baby dan ook weinig en hier wilde doktoren graag verandering in brengen. In het Maxine Dunitz Children’s Health Centre in Los Angeles wordt daarom gewerkt met het project Baby Time.

Horen en zien
Het project is simpel, maar effectief: twee keer per dag kunnen de moeders via de iPad even contact hebben met hun baby’s. Dit wordt gerealiseerd door middel van videobellen, zodat de moeder en kind elkaar kunnen zien, maar ook kunnen horen. Aangezien de baby in de baarmoeder al went aan de stem van de moeder, heeft het blijven horen van dit geluid een kalmerend effect.

Geruststellend
Volgens verpleegkundige Selma Braziel is het project goed voor het kind, maar ook voor de moeder. ‘’Het verlaagt de angst en stress, aangezien ze op deze manier niet alleen hun kindje kunnen zien, maar ook vragen kunnen stellen aan de doktoren die voor hun baby zorgen.’’ Natuurlijk worden moeder en baby zodra het kan herenigd; Baby Time wordt alleen ingezet in situaties waar live contact nog niet mogelijk is.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply