De perfecte babykamer

Gefeliciteerd! Als je dit leest ben je waarschijnlijk zwanger of hebben jullie net je kindje in jullie gezin mogen verwelkomen. Als je zwanger bent zijn er een heleboel dingen die er op je af komen en die je moet regelen. Hoe gaan we de baby noemen? Wat heb je allemaal nodig? Hoe willen we de babykamer inrichten? Over deze laatst vraag gaat deze tekst.

Headerbeeld externe 628x130

De stijl
Een van de leukste dingen om te doen tijdens je zwangerschap is het inrichten van de babykamer. Er is volop aanbod, wat natuurlijk hartstikke fijn is, maar het maakt de keuze er niet gemakkelijker op. Hou je van romantisch, klassiek, stoer of rustig? Alles is mogelijk! En wil je graag een uniseks kamertje of wacht je liever tot je het geslacht van de baby weet? Als je het antwoord op deze vragen weet, kun je je verder gaan oriënteren.

Het maken van een begin
Als je hebt bedacht welke kamer de kinderkamer gaat worden (en je deze eventueel leeg hebt geruimd), kun je aan de slag! Je zou kunnen kiezen voor een mooi behangetje op (een van) de muren. Maar je kunt het natuurlijk ook in een leuke kleur verven, of gewoon laten zoals het al is.

Meubels
De meubeltjes vormen natuurlijk het belangrijkste gedeelte bij het inrichten van de kinderkamer. Meestal kies je voor een ledikantje, een commode en een kledingkast. In sommige gevallen wil je misschien ook nog een wandrekje boven de commode, voor extra opbergruimte of om decoraties op te plaatsen. De meubels zijn er in vele verschillende stijlen, zodat er altijd wel iets helemaal naar je zin te vinden is. Je kunt naar babywinkels gaan om te kijken wat bij jullie past. Vaak vind je daar kamertjes die al helemaal ingericht zijn, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het uiteindelijk kan worden.

Accessoires
Het belangrijkste heb je nu achter de rug, maar je wilt vast nog meer. Accessoires! Dat is misschien wel het leukste gedeelte. Nu kun je helemaal los gaan. Belangrijke dingen waar je aan kunt denken zijn een mooie lamp, een waskussen met een hoes voor op de commode, knuffels ter decoratie en de wandversiering. Je kunt aan de muur natuurlijk gewoon een leuk schilderijtje hangen, maar wil je echt iets bijzonders, dan kun je kiezen voor een foto op canvas. Met je leukste foto aan de muur maak je van de kinderkamer je droomkamer. Je kunt hierbij natuurlijk wachten tot na de geboorte van je baby, zodat je een foto van je eigen baby kunt gebruiken. Maar je kunt ook kiezen voor een mooie natuurfoto of een foto van je zwangere buik. Als de kamer helemaal klaar is kun je lekker wegdromen en fantaseren over hoe het zal zijn als jullie baby daar heerlijk in zijn of haar bedje ligt te slapen!

Deel het artikelen met anderen!

Tags:

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply