De oudste moeders ter wereld

0 Mamakind De oudste moeders ter wereld

De leeftijd waarop vrouwen aan kinderen beginnen, wordt door de jaren heen steeds hoger. Maar deze moeders maken het wel erg bont!

Risico’s  
Zoals we in augustus al in een artikel schreven, is het voor een vrouw het verstandigt om vóór het dertigste levensjaar zwanger te raken. De kans dat een vrouw zwanger raakt is dan het grootst en bovendien kan een jong lichaam een zwangerschap beter aan. De kans op complicaties en afwijkingen bij de baby is bovendien aanzienlijk kleiner.

Later moeder
Steeds vaker raken vrouwen op latere leeftijd zwanger en sommigen kiezen er zelfs voor om na hun veertigste levensjaar pas moeder te worden. Er zijn zelfs gevallen bekend van zwangerschap na het vijftigste levensjaar. In Amerika werden tussen 1997 en 1999 bijvoorbeeld ruim vijfhonderd kinderen geboren die een vijftigplusser als moeder hadden.

Zeventigjarige moeder
De oudste moeder ter wereld is de 74-jarige Rajo Devi Lohan, die op haar 70e voor het eerst moeder werd. Haar verhaal was erg controversieel omdat ze niet op de natuurlijke manier zwanger was geraakt, maar een IVF-behandeling had ondergaan. In de media reageerden veel artsen verbaasd en verontwaardigd; volgens hen had ze haar gezondheid op het spel gezet en haar dochter opgezadeld met het leed dat ze haar ouders waarschijnlijk vroeg zal verliezen.

Europeaanse moeders
In Roemenië beviel Adriana Iliescu op 67-jarige leeftijd van haar dochter Eliza. Vijf jaar later overwoog ze te proberen om Eliza een broertje of zusje te geven, maar voor zover bekend heeft ze dit niet doorgezet. In Italië beviel in 2012 de 58-jarige Maria Addolorata Montuori van een drieling na een IVF-behandeling, wat voor veel opschudding zorgde.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply