De keerzijde van het moederschap

Mamakind De keerzijde van het moederschap

Moeder worden is één van de mooiste ervaringen in het leven, zo beweren talloze vrouwen. Het is echter ook goed om voorbereid te zijn op de minder leuke kanten van het moederschap.

Kleine irritaties
Het moederschap neemt ergernissen met zich mee, zo blijkt uit het onderzoek van Vinke Trading Babyartikelen. Zij vroegen jonge moeders met kinderen tot zes jaar naar hun frustraties en irritaties. Deze blijken niet zo zeer te draaien om het moederschap zelf, maar meer om de kleine dingen die bij het krijgen van kinderen komen kijken.

Kinderwagens en luiers
Verreweg het vervelendst aan het moederschap is volgens de jonge moeders het slepen met kinderspullen. Waar je ook heen gaat, je zult een kinderwagen, luiers, doekjes en dergelijke mee moeten nemen en 55 procent van de ondervraagden vindt dit het irritantste onderdeel van het moederschap.

Boxen en kleden
Ook in huis ergeren veel moeders zich aan het feit dat de spullen van de kleine het leven over lijken t nemen. Een baby heeft veel spullen nodig en dat beperkt zich niet alleen tot de kinderkamer. In de woonkamer staat immers vaak een box, maar ligt misschien ook een speelkleed en natuurlijk speelgoed. Ruim tachtig procent van de moeders stoort zich hier weleens aan.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply