De beste voorbereiding op je baby

Mamakind De beste voorbereiding op je baby

Voor het eerst zwanger zijn is ontzettend spannend. Er komt veel op je af en er zijn talloze dingen om te regelen en over na te denken. Wij helpen je op weg met wat tips voor een goede voorbereiding.

Financiën
Hoewel je je misschien voornamelijk bezighoudt met je gezondheid en nieuwsgierigheid naar je baby, is het goed om een financieel plan op te stellen. De verzorging van een kindje kost namelijk veel geld en het is handig om van tevoren te bedenken waar je dit vandaan gaat halen. Maak een lijstje van je inkomen en bedenk je wat de extra kosten zullen zijn als je baby eenmaal ter wereld is gekomen. Zo kun je tijdens de zwangerschap alvast wat geld opzij zetten of kun je maatregelen treffen om bijvoorbeeld geld te lenen.

De babykamer
Een leuker deel van de voorbereiding op je baby is het inrichten van het kamertje van de kleine. Houd ook hierbij in de gaten wat je te besteden hebt en hoe je het beste met dit budget kunt omgaan. Aangezien kinderen snel groeien gaan babyspullen vaak maar kort mee. Veel mensen doen dan ook bedjes, kleertjes enzovoorts weg via bijvoorbeeld Marktplaats. Het is absoluut de moeite waard om hier eens rond te kijken; dit kan je aardig wat geld besparen! Ga je een kamer verbouwen voor je kindje? Kijk dan uit met verf- en lijmdampen; deze kunnen schadelijk zijn.

Veiligheid
Het cliché is waar: kinderen groeien als kool. Binnen de kortste keren kunnen ze zichzelf dan ook voortbewegen door te kruipen en grijpen ze alles wat los en vast zit. Zorg dan ook dat je huis veilig is voor het kind. Plaats traphekjes, berg schoonmaakmiddel op in hoge kasten en zorg dat scherpe spullen buiten babybereik zijn. Heb je een tegelvloer? Overweeg dan kleden neer te leggen; mocht het kind dan vallen, dan heeft het een zachte landing. Ook buitenshuis kun je veel doen om je kind veilig te houden; koop bijvoorbeeld fiets- of autozitjes met het TNO-veiligheidskeurmerk.

Lees je in
Er zijn talloze boeken te koop over bevalling, opvoeding, babykwaaltjes enzovoorts. Het is aan te raden om een aantal boeken die van toepassing zijn op jouw situatie te kopen en te lezen. Zo ben je goed voorbereid op bijvoorbeeld de babykwaaltjes die kunnen voorkomen en kun je ervoor zorgen dat je weet wat je het beste kunt doen in allerlei situaties. Heb je een erg specifieke vraag, dan zijn er allerlei fora waar je terechtkunt met je vragen. Hierop kom je in contact met moeders die het allemaal al eens meegemaakt hebben, wat soms nuttige tips oplevert!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply