Britse baby weegt 7 kilo bij geboorte

Mamakind Britse baby woog 7 kilo bij geboorte

Een Engelse moeder kreeg de schrik van haar leven toen pas tijdens de bevalling bleek dat haar baby véél groter dan gemiddeld was. De kleine George woog maar liefst 7 kilo.

Grote verrassing
Volgens de moeder van de baby was er van tevoren niets abnormaals te zien tijdens echo’s. Ze dacht dan ook dat de bevalling zou verlopen als iedere andere, maar niets bleek minder waar. Toen het hoofdje eenmaal in zicht was, bleek pas dat George groter was dan van tevoren werd gedacht. Hierdoor waren ook zijn schouders te breed, wat flinke problemen met zich mee bracht.

Lange bevalling
Het duurde maar liefst 16 uur tot het kindje eindelijk ter wereld kwam. Uit onderzoeken vlak na de geboorte bleek dat George ruim 7 kilo woog. Hiermee haalde hij internationaal het nieuws als een van de zwaarste baby’s ooit. Gelukkig voor de moeder verbrak hij niet het wereldrecord. Dat is voor de zoon van de Canadese Anna Bates, die 10.8 kilo woog en kort na de geboorte overleed.

Goede afloop
Met de Britse George lijkt, buiten zijn forse grootte niets lichamelijk mis te zijn. Tijdens de bevalling kreeg de baby echter vijf minuten geen zuurstof, wat schadelijk kan zijn voor de hersenen. Volgens zijn artsen zou het dan ook kunnen dat hij iets trager leert dan normale kinderen. Inmiddels is George een paar weken oud en gaat het goed met hem.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply