Bevallen doet pijn en ouderschap kost tijd

0 Mamaking Bevallen doet pijn en ouderschap kost tijd

In films ziet het er vaak mooi en gemakkelijk uit, maar wat is de realiteit van een bevalling en van ouderschap? Website Mamaenzo deed er onderzoek naar!

De waarheid over het ouderschap
Mamaenzo hield een enquete onder 5500 Nederlandse moeders over de bevalling, het herstel van het lichaam en het ouderschap. Sommige resultaten bevestigden bestaande clichés over het ouderschap, maar op sommige vragen waren de antwoorden verrassend!

Bevallen doet pijn
Dat een bevalling geen pretje is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Gelukkig krijg je er iets moois voor terug en het merendeel van de moeders vindt alle pijn de moeite waard. Vijfenveertig procent van de ondervraagde vrouwen zegt dat alle leed vergeten is zodra ze hun kindje voor het eerst zien. Tweeënveertig procent vindt dat de pijn nu eenmaal bij een bevalling hoort. Toch vindt ook dertien procent dat de pijn zo heftig was dat ze het niet meer zullen vergeten.

Lichaam en zwangerschap
Een derde van de moeders komt tijdens de zwangerschap tien tot vijftien kilo aan. Een tweede bijverschijnsel van het moederschap is striae, die bij de meeste vrouwen voorkomt op de buik, benen en borsten. Ruim veertig procent van de ondervraagde vrouwen heeft echter geluk en heeft geen striae aan de zwangerschap overgehouden.

Papa op twee
Vanzelfsprekend heeft het ouderschap invloed op de relatie tussen de vader en moeder van de baby. De komst van een baby heeft nogal wat invloed op de tijd die je met elkaar spendeert, zo blijkt. Zo’n vijfenveertig procent van de moeders geeft toe dat er binnen de relatie geen tijd meer voor elkaar gemaakt wordt. Elf procent van de moeders geeft toe dat niet hun partner, maar hun kind nu nummer één voor hun is.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply