Baby’s en zon

Mamakind Babys en zon

Het is volop zomer en natuurlijk is het heerlijk om dan veel tijd in de zon door te brengen. Dit brengt echter ook risico’s met zich mee! Hoe bescherm je je baby het beste? Lees het hier.

Gevoelig
Babyhuid is erg kwetsbaar doordat hij een stuk dunner is dan de huid van een volwassene. Aangezien de huid een belangrijk deel van het lichaam is, is een goede verzorging van groot belang! De zon kan een babyhuidje erg snel schade toebrengen. Gelukkig is er genoeg dat u kunt doen om te voorkomen dat uw kindje verbrandt of oververhit raakt!

Uit de zon
Hoe heerlijk de zon ook aanvoelt, het verstandigste is om kleine kinderen er zo weinig mogelijk aan bloot te stellen. Baby’s die jonger zijn dan zes maanden moeten volledig uit de zon worden gehouden; hoe ouder het kindje wordt, hoe meer de huid aankan. Neem echter altijd een parasol mee naar het strand of zorg voor een schaduwplek onder een (palm)boom. Urenlange blootstelling aan zon is voor niemand goed!

Bescherming
Laat u uw kindje wel in de zon spelen, zorg er dan voor dat de huid goed beschermd is. Vooral de schouders, nek en het gezichtje van uw kind is gevoelig voor verbranding en verraderlijk aan kinderhuid is dat verbrande huid niet direct rood kleurt. Pas na 12 uur is zichtbaar dat de huid teveel aan de zon is blootgesteld en dan is het al te laat. Zorg dan ook voor een zonnehoed of pet en smeer je kind in met zonnebrand speciaal voor kinderen. Hoe hoger de factor, hoe beter!

Smeersels: voor- en nazorg
Er zijn verschillende zonnebrand-producten verkrijgbaar die speciaal geschikt zijn voor baby’s. Schaf deze producten aan en gebruik geen smeersels voor volwassenen om uw kindje in te smeren. Zoals gezegd is kinderhuid anders dan volwassenenhuid en er zijn dan ook verschillende producten nodig. Nazorg is bovendien net zo belangrijk als nazorg. Naast sunblock en zonnebrandcrème is het verstandig om je kindje na een dag in de zon in te smeren met verkoelende aftersunmelk.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply