Baby’s bewust van aanraking in baarmoeder

0 Mamakind Babys bewust van aanraking in baarmoeder

Al tijdens de laatste weken van de zwangerschap worden baby’s zich bewust van aanraking, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Durham.

Duimen en ontdekken
Er werd lang verondersteld dat baby’s zich pas bewust worden van aanraking nadat ze geboren zijn. Nieuw onderzoek wijst echter uit dat dit proces al in de baarmoeder begint, als baby’s 36 weken oud zijn. Dan blijken kindjes vaker hun eigen hoofd te betasten, maar bijvoorbeeld ook te duimen of om hun eigen gezicht te ontdekken.

Actieve interactie
Het onderzoek werd uitgevoerd door scans te maken van vijftien ongeboren baby’s tijdens verschillende momenten in de zwangerschap. Hierop was duidelijk te zien dat kinderen al actief zijn met hun handen, maar dat ze ook hun mond openen om zich als het ware voor te bereiden op sociale interactie.

Vroeggeboortes
Onderzoekers denken dat het onderzoek relevant kan zijn om te bepalen wanneer baby’s klaar zijn voor interactie. Dit kan van groot belang zijn als kinderen onverhoopt te vroeg geboren worden. Natuurlijk is het altijd het beste om het kind volgroeid ter wereld te brengen, maar het kan praktisch zijn om te weten op welke leeftijd baby’s al tot sociale interactie in staat zijn.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply