Babypraat: doen of niet?

0 Mamakind Babypraat doen of niet

Tegen schattige kindjes praat je vaak vanzelf op een hogere toon. Maar is dit eigenlijk wel goed voor hun taalontwikkeling? Lees hier de ins en outs!

Hoge toon
Veel mensen dat baby’s zich trager ontwikkelen doordat op hoge toon tegen ze gepraat wordt. Vooral niet-bestaande woorden of ‘koetsjiekoe’-achtige geluiden zouden niet bijdragen aan hun ontwikkeling, en worden zelfs als slecht voor kinderen gezien. Dit blijkt echter niet waar te zijn!

Ontwikkeling
Aan de Universiteit van Washington is onlangs onderzoek gedaan naar de invloed van praten op de taalontwikkeling van baby’s. Uit dit onderzoek bleek dat hoe meer er tegen baby’s gepraat wordt, hoe sneller ze zich ontwikkelen. Ook als dit babypraat op hoge toon was!

Horen en spreken
Zesentwintig baby’s droegen voor het onderzoek een vest met geluidsapparatuur. Hiermee werd vier dagen lang opgenomen hoeveel er tegen ze gepraat werd. Tevens werd geobserveerd hoeveel de baby’s zelf geluiden produceerden.

Voorsprong
De baby’s tegen wie veel gepraat werd, maakten ook meer geluiden terug. Tijdens een vervolgonderzoek bleek bovendien dat zij op 2-jarige leeftijd een grote voorsprong hadden op kinderen waartegen weinig tot niet gesproken werd. De les die hieruit geleerd kan worden? Praat zoveel mogelijk tegen je kind en stimuleer het om zelf geluid te maken!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply