Baby vliegt meermaals spontaan in brand

Mamakind Baby vliegt meermaals spontaan in brand

Het klinkt te bizar om waar te zijn: een kind dat door een zeldzame aandoening spontaan in brand vliegt. De Indiase ouders van een drie maanden oud jongetje weten echter beter.

Vier keer in brand
In de eerste week na zijn geboorte ging alles prima met baby Rahul en leek hij volkomen gezond. Dit veranderde echter op zijn negende levensdag toen hij op mysterieuze wijze in brand vloog. Het was het begin van een heftige lijdensweg voor het jongetje. Inmiddels is hij drie maanden oud en is hij al vier keer spontaan in brand gevlogen.

Zeldzame aandoening
Artsen vermoeden dat het kindje een zeldzame afwijking heeft waarbij gassen vrijkomen via het zweet. Deze zouden ervoor zorgen dat brand ontstaat, zonder dat hierbij vuur van buitenaf in het spel is. Rahul wordt momenteel onderzocht zodat duidelijk wordt of hij daadwerkelijk aan deze aandoening lijdt of dat de oorzaak ergens anders ligt.

Spontane zelfontbranding
Veel mensen twijfelen over het bestaan van spontane zelfontbranding, maar een arts in het ziekenhuis van  Kilpauk bevestigt dat de aandoening een serieuze zaak is. ‘’De aandoening kan bij mensen van elke leeftijd voorkomen en wordt veroorzaakt door een explosie die ontstaat als zich in zweet bepaalde stoffen bevinden.’’

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply