Alcohol tijdens de zwangerschap: ongezond of niet?

0 Mamakind Alcohol tijdens de zwangerschap ongezond of niet

Het is een algemeen bekend feit dat alcohol drinken tijdens de zwangerschap ongezond is. Maar is dit wel écht zo? Nieuw onderzoek wijst uit dat het wel meevalt.

Moeders en kinderen
De Universiteit van Bristol verrichte het onderzoek, waarbij de hersenontwikkeling van zo’n zevenduizend kinderen werd getest. De moeders van de kinderen hadden bijgehouden hoeveel alcohol ze tijdens hun zwangerschap dronken, waardoor de relatie tussen alcoholconsumptie en hersenontwikkeling gemeten kon worden.

Glazen per week
De meeste moeders die werden onderzocht dronken tijdens hun zwangerschap helemaal geen alcohol. Ongeveer een  kwart van de onderzochte vrouwen dronk weinig alcohol of matigde de consumptie tot tussen de drie en zeven glazen per week. De overige vijf procent was iets minder voorzichtig en dronk wekelijks meer dan zeven glazen alcohol.

Matigen is genoeg
Uit het onderzoek bleek dat kinderen van gematigde drinkers net zo goed presteren als kinderen van geheelonthouders. De algemene opvatting dat alcohol de ontwikkeling van de hersenen aantast klopt wel, maar geldt dus pas wanneer er teveel alcohol gedronken wordt. Eén tot zeven glazen alcohol per week drinken kan volgens de onderzoekers geen kwaad.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply