Britse moeders werken liefst fulltime

Mamakind Britse moeders werken liefst fulltime

Hoewel parttime werken steeds populairder wordt, werken Britse moeders het liefst fulltime! Dit bleek uit een enquête onder ruim 2500 vrouwen.

Huismoeder vs carrièrevrouw
Veel moeders willen als ze eenmaal een kindje hebben gekregen minder gaan werken of hun baan volledig opgeven. In Nederland werken talloze mensen parttime, zodat ze naast hun baan ook tijd voor het gezin hebben. In Engeland ligt dit blijkbaar anders. Van de ondervraagde vrouwen blijkt zo’n veertig procent het liefst fulltime te werken, zelfs als ze hier tijd met het gezin voor moeten opgeven.

Meer werkende moeders
De cijfers over fulltime of parttime werken zijn de afgelopen jaren flink veranderd. In 2009 zei slechts 21 procent van de vrouwen het liefst fulltime te gaan werken; dit percentage is in vier jaar dus bijna verdubbeld. Ook Britse mannen werden ondervraagd en die hebben een meer traditioneel beeld van het gezinsleven; zij zien liever dat hun vrouwen in deeltijd werken of fulltime thuis blijven.

Geld en de crisis
Het zou kunnen dat de economische crisis van de afgelopen jaren iets met de cijfers te maken heeft. Steeds meer mensen voelen de bezuinigingen in hun portemonnee en moeten meer werken om het hoofd boven water te kunnen houden. Het bedrag dat een vrouw nodig heeft om het te kunnen redden wordt door de jaren heen ook steeds hoger.

Werk en kind combineren
Veel vrouwen die thuis zijn met hun kinderen, vinden dat dit de opvoeding van het kind ten goede komt. Uit de enquête bleek echter dat veel mensen het hier niet mee eens zijn. Driekwart van de ondervraagde moeders vindt dat ze hun kinderen ook goed kunnen opvoeden als ze het gezin met een baan combineren. Ruim zestig procent van de mannen is het met deze stelling eens en zegt dat ze naast hun werk genoeg tijd met hun kinderen doorbrengen.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply