Kleding Recyclen

In veel huishoudens wordt jaarlijks de kast opgeruimd en moeten oude kledingstukken plaatsmaken voor de nieuwste collectie. Het is hartstikke zonde om kleding weg te gooien dat nog draagbaar in. Wat moet je er dan wel mee doen? Recyclen natuurlijk!

kleding-recycle

Kledingbakken
In vrijwel iedere stad zijn wel kledingbakken te vinden. Hierin kun je kleding en schoenen in een afgesloten zak deponeren. De ene kledingbak is bedoelt voor het Leger des Heils; de ander voor een kringloopwinkel. Let hier wel op als je liever je kleding aan een goed doel doneert.

Inzamelpunten
Niet iedereen weet van het bestaan af: inzamelpunten voor kleding. In Nederland kennen we de Voedselbanken waar voedsel wordt verstrekt aan personen of gezinnen die van een bepaald inkomen per maand rond moeten komen. Voor deze mensen is nieuwe kleding kopen helemaal lastig. Daarom zijn in sommige plaatsen kleding inzamelpunten in het leven geroepen. Dergelijke inzamelpunten zijn er bijvoorbeeld ook voor projecten in Afrika en het Leger des Heils.

Tweedehands verkooppunten
Denk je dat je gebruikte kleding nog wat op kan leveren? Door kleding te verkopen kun je een leuk extraatje bijverdienen. Je kunt in je eigen regio op zoek gaan naar een tweedehands verkooppunt. Websites als marktplaats.nl zijn misschien nog wel makkelijker.

Toch bewaren
Kleding dat nu uit de mode is, kan over een paar jaar weer helemaal in zijn. We hebben het al gezien bij de legging, harembroeken, drukke prints, neonkleuren en cowboylaarzen. Vind je een bepaald item nog wel mooi, maar draag je het niet meer omdat niemand dat nu doet? Dan is bewaren zo’n slecht idee nog niet.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply