Goedkope beautytips

Er is geen betere manier om bij te komen van een drukke (werk)week, dan jezelf te trakteren op een beautydagje. Hiervoor hoef je echt geen bezoekje te brengen aan een duur wellnessresort. Zelfs de drogist kun je achterwege laten. De beste schoonheidsproducten vind je in je eigen keuken!

Reiniging
Melk is niet alleen “de witte motor”, maar leent zich ook uitstekend als middel om je gezicht mee te reinigen. Heb je last van rimpeltjes, dan kun je gewone melk vervangen door karnemelk. Dit maakt de huid namelijk strakker. Vul een klein kopje met melk of karnemelk, doop er een tissue en maak er je huid mee schoon.

Gezonde maskertjes
Veel verse producten kunnen gebruikt worden als basis voor een zelfgemaakt gezichtsmasker. Avocado heeft bijvoorbeeld een voedende werking en laat het gezicht stralen. Prak het vruchtvlees van een avocado fijn totdat er een moes ontstaat, en voeg hier een eetlepel yoghurt en een scheutje honing aan toe. Vijftien minuten in laten werken, afspoelen met lauwwarm water en je voelt je als herboren. Komkommer is ideaal voor een onrustige huid; denk aan acne, puistjes of uitslag. Rasp een stuk komkommer van circa tien centimeter fijn, laat het sap uitlekken, en voeg er ten slotte vier eetlepels yoghurt en een volle theelepel honing aan toe. Zo zijn er wel meer ingrediënten waarmee je gemakkelijk een home-made maskertje maakt. Perzik is goed voor de normale huid, banaan voor de vette huid en yoghurt voor de gevoelige huid. Heb je een droge huid, gebruik dan het bovenstaande avocado recept. Honing is goed voor ieder huidtype en komt daarom vaak in gezichtsmaskers voor. Je kunt gerust met ingrediënten experimenteren. Mits je geen allergie hebt voor bepaalde producten, kunnen ze helemaal geen kwaad. Pas wel op met citroen: dit kan de huid uitdrogen.

Glanzend haar
Olijfolie is iets dat bijna iedereen wel in het keukenkastje heeft staan. Een simpele manier om je haar zacht en glanzend te maken, is door olijfolie kort te verwarmen en het door het haar te smeren. Verwarmen kan gewoon in een bakje in de magnetron. Hoe langer je het in laat trekken, des te beter het resultaat.

Nog meer olijfolie
Ook voor de handen en voeten is olijfolie een erg fijn product. Masseer de huid ermee in en vergeet daarbij niet de nagelriemen. Het beste is om plastic handschoenen en oude sokken te dragen terwijl je de olijfolie in laat trekken. Doe dit bij voorkeur ’s nachts, zodat het geruime tijd in kan werken. De volgende ochtend zul je babyzachte handen en voeten hebben.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply