Feestelijke nagels in een handomdraai

Tijdens de feestdagen wil iedere vrouw er op en top uitzien. De mooiste outfits worden uit de kast getrokken, luxe accessoires worden afgestoft en comfortabele schoenen moeten plaats maken voor een paar hoge hakken. Maar: je bent er nog niet! Voor een complete look moeten ook je nagels onder handen genomen worden. Hier volgen een paar tips voor feestelijke nagels.

De basis
Lange nagels zien er het meest verzorgd uit als er een vijl aan te pas komt. Als je niet helemaal blij bent met hoe je vingers er uitzien, kan de vorm van je nagels wonderen verrichten. Slanke vingers die ietwat “puntig” lijken, komen het beste tot hun recht wanneer de nagels recht afgevijld worden. Dikke vingers ogen slanker als de nagels een ovale vorm hebben.

Voor zowel lange als korte nagels geldt dat een glad oppervlak ervoor zorgt dat de nagellak mooier aangebracht kan worden. Hiervoor kun je gebruik maken van een glansvijl, welke in drie of vier stappen – afhankelijk van het type glansvijl – oneffenheden verwijdert en de nagel polijst.

Het nut van een basecoat
Wil je voorkomen dat je nagels verkleuren? Begin dan met een goede basecoat. Eventueel kun je de basecoat vervangen door een verstevigende lak als je nagels doorgaans snel scheuren of afbreken. Laat de basecoat een paar minuten drogen en het echte werk kan beginnen!

Aan de slag met glitters
Geen betere gelegenheid dan de feestdagen om je nagels iets extravaganter dan gebruikelijk te versieren. Een glitterlak is de meest eenvoudige manier om dit voor elkaar te krijgen. Bovendien kun je er alle kanten mee op. Lak je nagels bijvoorbeeld in een effen kleur en ga er overheen met een glitterlak in dezelfde kleur, of kies een andere kleur glitter voor een speels effect. Sommige nagellakken van goede merken, zoals O.P.I., zijn dekkend én hebben een opvallende glitter.

French manicure met een twist
De traditionele french manicure bestaat uit een natuurlijke basiskleur en een witte tip. Op een doordeweekse dag ziet dat er verzorgd uit, maar feestelijk is anders. Hier kun je wat aan doen door de tip met glitters te bedekken of een subtiel glitterrandje aan te brengen op de plaats waar de tip begint.

Chique kleuren
Ben je niet zo’n fan van glitters, printjes of french manicures? Een effen kleur kan er natuurlijk ook feestelijk uitzien, zolang je de juiste kleur kiest. Bordeaux rood is in de winter van 2012/2013 niet uit het straatbeeld weg te denken én het is een kleur die goed bij de feestdagen past. Zilver- en goudtinten, eventueel met een subtiele glitter, hebben ook een hele feestelijke uitstraling.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply