Comfortabel op Hoge Hakken

De meeste vrouwen die zich aan hoge hakken durven te wagen, kennen het probleem: je hebt je mooiste paar pumps aangetrokken, en al na een uur of twee is de pijn haast ondraaglijk. We durven je niet te beloven dat je met behulp van onderstaande tips geheel pijnloos de avond door zal komen, maar de kans is groot dat je voortaan iets comfortabeler in je schoenen staat door de nodige maatregelen te nemen.


Gel pads
Er zijn verschillende soorten gel pads verkrijgbaar die uiteenlopende ongemakken moeten tegengaan. Denk aan hielkussens of ondersteunende gel pads die brandende voeten helpen voorkomen. Bama is een bekend merk op gebied van gel pads dat in veel schoenenwinkels wordt verkocht.

Inlegzooltjes
Nog beter dan gel pads zijn speciale inlegzooltjes. Deze ondersteunen de voet op plekken waar je, bij het dragen van hoge hakken, normaal gesproken geen ondersteuning krijgt. Het merk Footlogics heeft speciale inlegzooltjes die de druk op de bal van de voet verlicht. Deze “High Heel Comfort” zooltjes passen in de meeste damesschoenen en kunnen zelfs in open schoenen gedragen worden.

Pleisters
Pleisters zijn altijd handig om bij je te hebben. Door warmte, een vochtige omgeving of schoenen met een verkeerde pasvorm, kan er wrijving ontstaan. Een vervelende blaar is daarmee snel gevormd. In zo’n geval doet een pleister wonderen.

Ga voor sleehakken
Wil je per se hakken dragen, maar weet je van tevoren al dat je het niet gaat redden op pumps? Kies dan eens voor sleehakken. Sleehakken kunnen er net zo elegant uitzien als pumps, maar zitten toch net even iets comfortabeler.

Reserveschoenen
Het is nooit een slecht idee om het zekere voor het onzekere te nemen, en een paar reserveschoenen in je tas te stoppen. Als je geen grote tas bij je hebt of niet teveel spullen mee wilt nemen, zijn slippers of ballerina’s een prima oplossing. Er zijn tegenwoordig ook opbouwbare ballerina’s te koop die zelfs in de kleinste tasjes terecht kunnen.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply