Bewegen zonder dure Sportschool

Voldoende bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Niet iedereen kan zich een abonnement bij de sportschool veroorloven. En dat is ook helemaal niet nodig! Zolang je weet waar je moet beginnen, vind je in en om het huis genoeg mogelijkheden.

Thuis Sporten

Wandelen of hardlopen
’s Avonds een stevige wandeling maken is niet alleen goed voor je lichaam; het geeft je tevens de gelegenheid bij te komen van een drukke dag. Wanneer je iedere avond een half uurtje wandelt, doet dit wonderen voor je gezondheid. Heb je een hond? Neem hem met je mee en sla meteen twee vliegen in één klap. Als je intensiever wilt bewegen, kun je een paar keer per week hardlopen. In het begin zul je het misschien niet langer dan enkele minuten volhouden, maar de aanhouder wint! Op het internet zijn hardloopschema’s te vinden die je helpen het hardlopen langzaam op te bouwen. In het bezit van een iPhone? Via de Appstore kun je handige – gratis en betaalde – apps downloaden. Runtrainer en RunKeeper zijn populaire apps en geschikt voor de beginnende tot gevorderde hardloper.

Fitnessprogramma’s voor thuis
Wandelen of hardlopen klinkt leuk, maar laten we eerlijk zijn: het Nederlandse weer maakt het niet altijd even aantrekkelijk buitenshuis te bewegen. Gelukkig is je eigen woonkamer een uitstekende plek voor een goede work-out. Er zijn vele fitnessprogramma’s verkrijgbaar waarmee je snel in topvorm kunt komen. Vaak heb je hier weinig tot geen attributen voor nodig. Beachbody is een Amerikaans bedrijf dat verschillende fitnessprogramma’s heeft uitgebracht. Investeer je liever geen geld in een fitnessprogramma? Op YouTube zijn uitgebreide filmpjes te vinden die je precies laten zien wat je moet doen, bijvoorbeeld op gebied van yoga, pilates en buikspieroefeningen.

Compacte fitnesstoestel- en attributen
Het aanbod in fitnesstoestellen- en attributen is enorm. Een hometrainer of crosstrainer is, wegens ruimtegebrek of de hoge prijzen, niet voor iedereen weggelegd. In dat geval kun je kiezen voor compacte en betaalbare toestellen. Een ministepper is hier een goed voorbeeld van; ideaal voor buik- en beenspieren. Andere producten die niet al te duur zijn en makkelijk op te bergen, zijn gewichtjes of dumbells, weerstandsbanden, een springtouw, een gymbal en een optrekstang. Als je aan buikspieroefeningen of yoga doet, is het prettig een yogamat te gebruiken.

Tot slot
Sporten wil er nog wel eens bij inschieten als je een druk dagelijks leven leidt. Door iets vaker de auto te laten staan en in plaats daarvan de fiets te pakken, krijg je alle beweging die je nodig hebt.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply