Vijf voordelen van het kinderdagverblijf

Mamakind Vjif voordelen van het kinderdagverblijf

Veel ouders zien de kinderopvang als een oplossing voor ouders die hun eigen kind niet willen opvoeden. Gebruik maken van een kinderdagverblijf heeft echter allerlei voordelen!

Beide ouders kunnen blijven werken
De hoofdreden dat veel ouders ervoor kiezen hun kind naar de kinderopvang te brengen, is zodat ze allebei kunnen blijven werken. Financieel kan dit een flink voordeel opleveren, zeker als allebei de ouders goed verdienen. Het voordeel hoeft echter niet alleen financieel te zijn! Veel mensen zijn erg gek op hun baan en willen dus graag actief blijven op de werkvloer.

Perfect voor sociale ontwikkeling
Een kinderdagverblijf is voor een kind de ideale omgeving om zijn eerste stapjes op het gebied van sociale ontwikkeling te zetten. Hierbij leert het met andere kinderen omgaan en leert het zich in groepsverband te gedragen. Voor de toekomst is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Goede voorbereiding op school
Een kinderdagverblijf heeft in de basis veel gemeen met de eerste groepen op de basisschool. Voor een kind dat al gewend is tijd in een groep kinderen door te brengen, zal de overgang van de opvang naar school gemakkelijker zijn dan voor kinderen die hun eerste jaren thuis doorgebracht hebben.

Creëert een gezonde afstand
Iedere ouder houdt van zijn kinderen, maar als je kind té gehecht aan je raakt, kan dit problemen opleveren. Door je kind af en toe een dagje op de opvang door te laten brengen, leert het op eigen benen te staan en zich ook zonder de bescherming van een ouder te redden. Bovendien is het ook voor de ouders fijn om zich af en toe puur op zichzelf te kunnen richten.

Leerzaam voor ouder en kind
Op de kinderopvang speelt je kind niet alleen, maar leert het ook dingen. Er worden boekjes gelezen, spelletjes gedaan en spelenderwijs wordt op die manier aardig wat kennis vergaard! Ouders worden er bovendien aan herinnerd dat ze méér zijn dan alleen ouder en leren zo wat afstand van hun kind te nemen.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply