Kunstgras in de tuin als je kinderen hebt; kan dat?

Kunstgras en kinderen? Gaan deze goed samen? Is kunstgras geschikt voor mensen die net zoveel van een mooie strak gazon houden als van hun kinderen die graag in de tuin ravotten? Wij gaan er op in zodat je voor eens en voor altijd van je twijfel af bent:

mamakindgras

 1. Kunstgras en intensief gebruik
  Kinderen willen het gazon natuurlijk graag gebruiken om lekker te ravotten of te sporten. Het is daarom verstandig om een stevig soort kunstgras te kiezen wanneer je actieve kids hebt die graag buitenspelen. Kijk eens naar bijvoorbeeld speelgazon kunstgras. Net als bijvoorbeeld speelgazon natuurgras , is speelgazon kunstgras geschikt voor intensief gebruik. Zo leent het zich er ook uitstekend voor om onder een speeltoestel te worden geplaatst.
 1. Kunstgras en veiligheid
  Het merendeel van het kunstgras dat je in ons land kan kopen, is getest op brandveiligheid en voldoet aan de hoogste normen van TNO. Om er zeker van te zijn dat je brandveilig kunstgras koopt, zou je er naar moeten vragen bij de leverancier waar je het koopt.

  De nieuwe generatie kunstgras is zacht. Spelende huisdieren, peuters en kleuterskunnen hier dan ook zorgeloos op kruipen en spelen zonder zich te bezeren.

 1. Kunstgras duurzaamheid
  Kunstgras van vandaag de dag kan soms tot wel 10 jaar lang meegaan zonder dat het slijtage vertoont. Daar kan natuurgras nog een puntje aan zuigen!

  Kortom: heb je kinderen en denk je er over om kunstgras te nemen in plaats van een natuurgazon? Geen probleem! Gewoon doen! Immers, op kunstgras kunnen kinderen lekker spelen en jij kan ondanks dat genieten van een gazon wat er altijd voorbeeldig uit ziet. Wat wil je nog meer? Ga eens online oriënteren, bij veel sites kun je een gratis staal aanvragen!

Deel het artikelen met anderen!

Tags:

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply