Kinderen en televisie

0 Mamakind Kinderen en televisie

De televisie kan af en toe een ideale kinderoppas zijn. Maar is het wel verstandig om je kind veel tv te laten kijken?

Praktisch  
Hoe langer de televisie bestaat, hoe meer we ernaar lijken te kijken. In veel huishoudens gaat de televisie elke avond aan en ook kinderen brengen steeds meer uren voor de beeldbuis door. Voor moeders is dit af en toe natuurlijk wel praktisch; als je kind braaf tv zit te kijken, kun jij mooi de afwas doen, een was draaien of even de vuilnis naar buiten brengen. Maar is televisie goed voor je kind?

Negatieve invloed
Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van televisie op kleine kinderen en de conclusie is vaak: teveel tv is niet goed en heeft zowel op korte als lange termijn negatieve effecten. Kinderen die als peuter veel tv kijken, hebben meer kans op overgewicht en op ADHD. Oudere kinderen die dagelijks urenlang naar een televisiescherm staren, presteren vaak slechter op school.

Educatief
Dat teveel tv slecht is voor je kind, wil natuurlijk niet zeggen dat je de televisie meteen het raam uit moet gooien. Je kunt namelijk prima op een verantwoorde manier televisie kijken! Er zijn bijvoorbeeld erg leerzame programma’s voor jonge kinderen zoals Sesamstraat en Tik Tak. Programma’s die puur voor de lol zijn, kun je bovendien gebruiken om je kind te belonen als het bijvoorbeeld zijn huiswerk gemaakt heeft of een klusje heeft gedaan.

Baby tv channel
Ben je op zoek naar leuke televisieprogramma’s voor je kind die ook nog eens leerzaam zijn? Op de website Babytvchannel.nl vind je een grote verzameling aan programma’s. De variatie is enorm; er zijn bijvoorbeeld muzikale programma’s, maar ook programma’s met kleine levenslessen of shows waarin kinderen leren tellen of raadsels kunnen oplossen. Erg leuk om af en toe eens te bekijken tijdens de wintermaanden!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply