Ideeën voor een goedkoop kinderfeestje

Als je kind jarig is, is dat reden voor een feestje. Bang dat de kosten hoog op zullen lopen? Dat is helemaal niet nodig! Voor weinig geld, en met een klein beetje creativiteit, kun je het leukste kinderfeestje organiseren.

goedkoop kinderfeestje

Zelfgemaakte uitnodigingen
Een kinderfeestje begint natuurlijk met een mooie uitnodiging. De goedkoopste uitnodigingen maken jij en je kind helemaal zelf! Je kunt bijvoorbeeld blanco kaarten kopen bij de knutselwinkel en deze versieren met verf, stiften, glitters en stickers. Nóg eenvoudiger is om een pakkende tekst op de computer uit te typen en het af te drukken op gekleurd papier. Opgerold met een lintje eromheen – als de uitnodigingen persoonlijk worden afgegeven – kan dit er hartstikke leuk uitzien.

Binnen of buiten vieren?
Bij slecht weer is een kinderfeestje thuis de beste oplossing. Saai hoeft het helemaal niet te zijn. Afhankelijk van de leeftijd van je kind, kunnen er allerlei activiteiten bedacht worden. Kleuters zullen zich prima vermaken met een spelletje, zoals de stoelendans of zakdoekje leggen. In plaats van hapjes voor te schotelen, kun je ervoor kiezen de kinderen zélf wat lekkers klaar te maken. Voor kleine kinderen is cakejes versieren een belevenis op zich. Als het weer het toelaat, is een feestje in de tuin, het park of het bos misschien wel een betere optie. Hier heb je alle ruimte voor zaklopen, een hindernisbaan, ezeltje prikje of (eenvoudige) balspellen. Liever een wat rustiger feestje? De kinderboerderij is minstens net zo vermakelijk.

Feestje voor oudere kinderen
Zodra je kind de kleuterfase voorbij is, zal het niet zo snel meer tevreden zijn met een spelletje of een bezoekje aan de kinderboerderij. Ook dan hoeft het feestje geen bakken vol geld te kosten. Binnenshuis kun je denken aan karaoke, een kinderdisco, cocktails maken van vruchtensap of een ware “thuisbioscoop”, compleet met bakjes popcorn. Buitenshuis zal een picknick, met name bij meisjes, goed in de smaak vallen.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply