Duurzaamheid Belangrijk voor uw Kind

Dat duurzaamheid belangrijk is, weten we allemaal. Zeker voor het nageslacht en onze toekomst is het belangrijk om ecologische, economische en sociale belangen keurig in evenwicht te brengen.

duurzaam-kind

Wat is duurzaamheid precies?
De ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.
Bron: Wikipedia

Duurzame producten
Gelukkig wordt er tegenwoordig steeds meer rekening gehouden met het milieu en met de mensen, zodat we een duurzame samenleving krijgen. Dit kan in allerlei vormen terugkomen waar je zelf ook veel invloed op hebt. Zo kun je bijvoorbeeld duurzame kleding kopen, duurzaam eten bestellen of bijvoorbeeld duurzaam wonen. Wil je meer informatie over duurzame producten, bekijk dan dit prachtige overzicht.

Een leuk filmpje van Z@pp Kids over Duurzaamheid:

Kinderen vertellen zelf hoe het wél, of juist niet moet.

Duurzame energie
Naast producten kun je ook gebruik maken van duurzame energie. Zo raken fossiele brandstoffen als kolen en gas op wat tevens het broeikaseffect veroorzaken. Daarom is het beter om gebruik te maken van groene energie, zoals water, wind en zonne-energie. Deze energie komt uit de natuur en is niet schadelijk voor de natuur. Zo kun je bijvoorbeeld zelf zonnepanelen aanleggen, waardoor een groot deel van je energieverbruik groen is.

Conclusie
Als we aan de toekomst denken, wat we natuurlijk allemaal doen, is het voornaam om ook stil te staan bij onze leefwijze en wat we op dit moment voor de mens en de natuur kunnen betekenen. Bekijk voor meer informatie en onderwerpen over duurzaamheid op deze pagina.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply