De bijzondere band van tweelingen

0 Mamakind De bijzondere band van tweelingen

Kort geleden was een filmpje van een pasgeboren tweeling razend populair. Maar hoe zit de band van tweelingen eigenlijk in elkaar?

Mogelijke oorzaken
De laatste jaren worden steeds vaker tweeëiige tweelingen geboren. Deze toename wordt door verschillende dingen veroorzaakt. Zo is het klimaat van invloed en worden meer tweelingen geboren in de zonnige delen van de wereld. Ook het feit dat vrouwen steeds ouder kinderen krijgen draagt bij, aangezien oudere eierstokken vaker meerdere eicellen per maand afstoten. Het roken van sigaretten heeft overigens ook een schadelijk effect op de eierstokken, waardoor deze dezelfde ‘fouten’ zullen maken.

Gelijkenissen
Zowel een- als tweeëiige tweelingen hebben vaak veel gemeen, maar de band van een eeneiige tweeling is vaak toch net iets sterker. Eeneiige tweelingen hebben naast hun genen vaak ook andere lichamelijke kenmerken gemeen; niet alleen hun algehele uiterlijk, maar ook de kleinste details zoals moedervlekken. Veel tweelingen voelen daarbij ook een belangrijke emotionele band, die levenslang voortduurt.

Identiteit
Het grote verschil tussen normale broers of zussen en tweelingen ligt op het front van identiteit. Want zowel normale broers of zussen als tweelingen hebben ieder een eigen identiteit, maar tweelingen ontwikkelen naast die eigen identiteit ook een tweeling-identiteit. Vooral op jonge leeftijd is deze identiteit erg belangrijk en naar mate de tweeling ouder wordt, zal de tweeling-identiteit in veel gevallen afnemen in gewicht.

Unieke verbondenheid  
Het gevoel dat bij het zijn van een tweeling komt kijken wordt vaak omschreven als ‘onomschrijfelijk’. Waar veel tweelingen zich echter in herkennen is dat er een onvoorwaardelijke liefde is, een grenzeloos wederzijds begrip en grote verbondenheid. Door deze band vinden veel buitengewone dingen plaats waarbij tweelingen elkaars leven redden en tweelingen het aanvoelen als hun tweelingbroer of -zus in gevaar is. Kortom: een unieke verbintenis!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply