De moeilijkheden van het moederschap

Mamakind De moeilijkheden van het moederschap

Uit onderzoek van een Britse krant blijkt dat veel moeders opstartproblemen hebben na de bevalling van hun eerste kind. Volgens psychologen is het vooral belangrijk om ‘’het jezelf niet te moeilijk te maken’’.

Wennen aan de baby
De Daily Mail hield een enquête onder 2000 vrouwen over het ouderschap. Hieruit bleek dat veel moeders dolgelukkig zijn met hun kinderen, maar vooral in de eerste weken na de bevalling moeite hebben om te wennen aan hun nieuwe leven en aan hun baby. Meer dan de helft van de vrouwen geeft toe zich na de bevalling niet direct een ‘natuurlijke moeder’ te voelen.

Schaamte en slapeloze nachten
Het verantwoordelijk zijn voor iemands leven is een hele opgave, zo vinden veel moeders. Ruim een derde van de ondervraagden zegt dit ‘doodeng’ te vinden, maar schaamt zich voor deze gevoelens. Bijna tachtig procent geeft toe dat de slapeloze nachten verreweg het zwaarste deel zijn van het leven na de bevalling; een derde van de moeders heeft het gevoel dat ze falen als hun kind overstuur is.

Tips en fouten maken
Psycholoog Alison Knights raadt nieuwe moeders vooral aan om het zichzelf niet te moeilijk te maken. Niemand is immers meteen de perfecte ouder en het verzorgen van een kind is nu eenmaal iets wat je moet leren. ‘’Als een baby huilt, is dit geen teken van slecht ouderschap, maar gewoon een teken dat het kindje hulp nodig heeft om zich goed te voelen. Moeder worden is een leerproces en het is geen ramp om fouten te maken’’.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply