Zelfverzekerder worden voor je kind

Mamakind Zelfverzekerder worden voor je kind

Hoe meer zelfvertrouwen ouders hebben, hoe meer hun kinderen in zichzelf zullen geloven. Werk daarom aan jezelf zodat je kind meer bereikt!

Jezelf verbeteren
Kinderen volgen op talloze gebieden het voorbeeld van hun ouders. Ze nemen hun gedrag, maar ook hun maniertjes en zelfs hun emoties over. Hoewel veel ouders hun kind op nummer één zetten, is het dus verstandig om als ouder ook aan jezelf te werken. Als je positief over jezelf denkt, is de kans groter dat je kind dit ook zal doen. Probeer daarom zelfverzekerder te worden door je op je kwaliteiten te concentreren en een leven te creëren waar je oprecht tevreden over bent.

Maffe onzekerheden
Iedereen is wel ergens onzeker over. Voor sommige mensen zijn dat hun sociale vaardigheden, anderen twijfelen aan hun talenten en weer anderen zijn ontevreden over hun lichaam. Veel van deze onzekerheden zijn echter nergens op gebaseerd en zitten puur in je hoofd. Vijf kilo teveel wil bijvoorbeeld niet zeggen dat je te dik bent en de overtollige kilo’s zullen de meeste mensen niet eens opvallen. En vind je écht iets stom aan jezelf? Werk er dan aan dat te verbeteren!

Aan het werk
Wil je meer zelfvertrouwen krijgen, dan kun je proberen jezelf op de een of andere manier te verbeteren. Doe bijvoorbeeld bewust moeite om gezonder te eten om zo wat af te vallen. Probeer je ouders iets vaker te bellen. Maak je man of vrouw af en toe een complimentje in plaats van je enkel op het negatieve te concentreren. Door dingen die je niet aan jezelf waardeert uit je leven te bannen of te verbeteren, zul je je vanzelf beter gaan voelen.

Doe waar je goed in bent
Een goede manier om je beter over jezelf te voelen is om te doen waar je goed in bent. Dit kun je op allerlei manieren doen, bijvoorbeeld door je carrière na het krijgen van kinderen gewoon voort te zetten, maar ook op kleinere schaal. Ben je goed in koekjes bakken, waarom doe je dat dan niet elke week? Ben je goed in gekke stemmetjes opzetten, gebruik dat dan om je kinderen voor te lezen. Teken je graag, maak dan tijd om dit samen met je kinderen te doen. Door ergens in te slagen, geef je jezelf het gevoel dat je goed bezig bent, wat een positieve uitwerking op je zelfvertrouwen heeft.

Leer nieuwe dingen
Heb je genoeg koekjes gebakken, verhaaltjes voorgelezen en tekeningen gemaakt, probeer dan eens iets nieuws uit. Ga bijvoorbeeld eindelijk op pianoles, neem een proefles aerobics of schrijf je in voor een cursus webdesign. Kies iets uit wat je echt leuk vindt zodat je gemotiveerd bent er tijd in te investeren. Door ergens steeds beter in te worden, merk je dat je daadwerkelijk iets kúnt en dat geeft je zelfvertrouwen ongetwijfeld een enorme boost!

Kom in beweging
Sporten is voor veel mensen een heikel punt en veel ouders zeggen geen tijd te hebben om naar de sportschool te gaan. Er zijn echter ook leuke manieren om te bewegen en hier kun je je kinderen makkelijk bij betrekken! Ga bijvoorbeeld gezellig een stuk fietsen of wandelen of speel samen op de Wii Fit! Wil je van je sport echt een momentje voor jezelf maken, doe dan oefeningen terwijl je kinderen op school zijn of televisie kijken. Er bestaan talloze workout-programma’s voor thuis die je nog geen halfuur per sessie kosten!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply