Zelf babyvoeding maken

Mamakind Zelf babyvoeding maken

Natuurlijk kun je het eten van je baby kant en klaar kopen. Het kan echter goedkoper en gezonder! Hoe? Maak je eigen babyvoeding; simpel en lekker.

Smaken en texturen
Als je baby zes maanden oud is, is het een goed idee om langzaam met verschillende soorten voeding te experimenteren. Het is verstandig om te beginnen met gepureerd fruit en dit na enkele maanden uit te breiden met groentes, vlees, vis en aardappelen, rijst of pasta. Om de smaak van een kind zo goed mogelijk te ontwikkelen, is het verstandig om te variëren met allerlei smaken en texturen. Wees dus creatief!

Niet te zwaar
In allerlei babyboeken kun je lezen wat het kind wel en niet mag eten voor zijn of haar eerste verjaardag. Het komt er voornamelijk op neer dat voeding niet te zwaar mag zijn; zorg er dus voor dat er geen zware graanproducten of nitraatrijke groentes in het dieet voorkomen. Op het gebied van fruit kan vrijwel alles. Een goede manier om te kijken wat wel en niet goed voor het kind is, is om te kijken wat er zoal in Olvarit-voeding verwerkt wordt. Zit een product in een potje van dit merk, dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat dit goed is voor je baby.

Pureren en kleinsnijden
Hoe maak je nu het makkelijkst babyvoeding? Eigenlijk is het simpel: pureer alles. Vrijwel alle soorten vers fruit kunnen makkelijk tot puree vermalen worden. Harde fruitsoorten zoals appels kun je even koken om ze zachter te maken, waarna ze makkelijker door de blender te halen zijn. Is je kind ouder dan acht maanden, dan volstaat het vaak ook om groentes en vlees in kleine stukjes te snijden. Zo kan het kind wennen aan de texturen van verschillende soorten voeding.

Recepten en tips
Wil je graag zelf koken voor je baby, maar weet je niet goed wat je zoal kunt maken? Doe dan inspiratie op door boeken te kopen of, goedkoper, op websites te kijken. Op Babygerechten.nl vind je talloze tips en recepten, maar ook informatie over de ontwikkeling van smaak bij kinderen. Ook Smikkels.nl biedt complete recepten, die dankzij een zoekfunctie makkelijk te vinden zijn. Heb je bijvoorbeeld nog brocolli liggen, dan kun je dit ingrediënt aanklikken, waarna er een lijst recepten verschijnt. Makkelijker kan haast niet!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply