Wanneer ben je klaar om moeder te worden?

Mamakind Wanneer ben je klaar voor het moederschap

Je hebt een baan, een huis en een man gevonden, maar één ding ontbreekt nog aan het perfecte plaatje: een baby. Maar hoe weet je dat je écht klaar bent voor het moederschap?

Aanpassen en verantoordelijkheid
Bij het krijgen van een kind komt veel kijken. Dat begint al bij de zwangerschap, die gepaard kan gaan met misselijkheid, snellere vermoeidheid en andere lichamelijke klachten. Vanaf de eerste weken van de zwangerschap moet je je dus aanpassen aan de baby en dat is een behoorlijke overweging. Net als trouwens het feit dat een kind een levenslange verantwoordelijkheid is. Denk hierover na vóórdat je met de pil stopt.

Financiën en emoties
Naast de fysieke beperkingen en de lange termijn-overwegingen is er uiteraard de vraag of je financieel toe bent aan een kind. Kun je het kind geven wat het nodig heeft? Heb je de mogelijkheid om te sparen voor zijn of haar toekomst? En bovendien: ben je emotioneel klaar om verantwoordelijk te zijn voor een kind?

Op één lijn
Een kind krijgen doe je met zijn tweeën en dus is het goed om van tevoren  te overleggen over zowel praktische als opvoedkundige zaken. Denk niet alleen aan de kleur van de babykamer en voldoende luiers, maar ook aan hoe de werklast verdeeld zal worden en wat je het kind wilt leren en meegeven in het leven. Zorg dat jij en je partner wat de belangrijke zaken betreft op één lijn zitten.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply