Vijf manieren om je baby te kalmeren

Mamakind Vijf manieren om je baby te kalmeren

Elke baby huilt gemiddeld twee tot drie uur per dag. Dat maakt het huilen echter niet minder leuk! Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je kindje te sussen.

In bad
Veel baby’tjes worden rustig van warmte en van aanraking. In een badje kun je die twee mooi combineren. Je kindje kan zich bovendien makkelijk bewegen en ontspannen in het water en dat is uiteraard altijd mooi meegenomen. Zorg ervoor dat je je kindje na het bad in een warme handdoek kan wikkelen; zo schrikt het niet van de overgang van warm water naar koude lucht.

Wrijven of aaien
Kinderen vinden het heerlijk om dicht bij mensen in de buurt te zijn en om geknuffeld te worden. Een baby gewoonweg vasthouden kan al genoeg zijn, maar sommige kinderen reageren goed op aaien of wrijven over bijvoorbeeld de rug of buik. Iedere baby heeft zo zijn eigen voorkeur, dus probeer vooral verschillende dingen uit; zo merk je vanzelf waarop jouw baby goed reageert!

Afleiden met geluid
Natuurlijk moet je voorzichtig met baby’s omgaan en ze vooral zacht aanraken en praten. Sommige baby’s gaan, voornamelijk als ze ergens last van hebben, echter op in hun eigen gehuil en horen niks anders meer. Het kan dan helpen om iets harder tegen het kindje te praten of de baby af te leiden met iets hardere geluiden. Zet een cd met slaapliedjes bijvoorbeeld net iets harder en je hebt kans dat je baby stopt met huilen om naar de geluiden te luisteren.

Comfortabel neerleggen 
Iedere baby is anders en heeft zo zijn eigen voorkeuren wat betreft comfort. Veel ouders zijn geneigd om hun kindje goed warm te houden of precies neer te leggen zoals babyboeken hun voorschrijven. Het kan echter zo zijn dat je baby het hier niet mee eens is en onrustig wordt. Sommige baby’s hebben het bijvoorbeeld snel warm en proberen hun dekens weg te drukken. Ook hiermee kun je experimenteren, zolang je in de gaten houdt of het kind niet teveel afkoelt.

Wandelen
Veel baby’s reageren als ze onrustig zijn goed op beweging. Hierbij kun je denken aan een korte wandeling door het huis of een ritje met de auto. Sommige baby’s reageren goed op buitenlucht en de beweging van de kinderwagen. Een blokje om kan dan ook wonderen doen!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply