Vijf handige ouderschapsapps

Mamakind Vijf handige ouderschapsapps

Het ouderschap kan behoorlijk chaotisch zijn. Gelukkig bestaan er een aantal apps die je het leven net ietsje makkelijker maken!

Baby Connect
Als je baby’tje net geboren is, gaat er van alles door je heen en heb je opeens allerlei nieuwe verantwoordelijkheden. De app Baby Connect kan je in deze beginperiode wat zorgen uit handen nemen. Hierin kun je namelijk bijhouden wanneer je baby voor het laatst gevoed is, wanneer medicijnen toegediend moeten worden en hoe vaak de luier vandaag al is verschoond. Zo heb je een duidelijk overzicht van wat er moet gebeuren én van wat al gebeurd is.

Kinderrecepten
Vind je het leuk om af en toe een onbekende maaltijd te bereiden die je kind gegarandeerd heerlijk vindt? Blader dan eens door de recepten in deze Ouders van nu-app. Bij elk recept vind je duidelijke instructies en mooie foto’s van de gerechten. Ideaal om inspiratie op te doen op momenten waarop je zelf niets origineels meer kunt bedenken!

The Drip Drops
Verven en kleuren kunnen soms voor een behoorlijke rommel zorgen. Denk aan stiftstrepen op de keukentafel, zaagsel op de bank of verf in de neus van je kleine. Met de app The Drip Drops ben je in één klap van dit soort vervelende dingen af. Hierin kan je kind namelijk naar hartenlust digitaal kleuren! Vooral of tablets kan dit voor urenlang plezier zorgen. Ideaal voor onderweg, of natuurlijk gewoon als je je huis liever stiftstreepvrij houdt.

Tweekaboo
Wil je belangrijke momenten in het leven van je kind delen, maar niet met je volledige Facebook-vriendenlijst? Download dan Tweekaboo en nodig ook vrienden en familie uit de app op hun telefoon te zetten. Zo kun je een beperkte groep mensen deelgenoot in het leven van je kind maken en ze bijvoorbeeld tekstberichten sturen, maar ook foto’s en video’s laten zien!

Artkive
Kinderen houden van tekenen en komen soms met meerdere kunstwerken per dag thuis. Hoewel je die als ouder allemaal wilt bewaren, is dat eigenlijk onbegonnen werk. In Arktive kun je echter foto’s van de kunstwerken van je kind opslaan en zo zijn of haar ontwikkeling tot artiest bijhouden. De stapels papier kun je nu met een gerust hart weggooien, want in Arktive heb je er een blijvende herinnering aan.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply