Vijf goede films over het moederschap

0 Mamakind Vijf goede films over het moederschap

Nu het buiten steeds kouder wordt, is het steeds prettiger om middagen en avonden op de bank door te brengen. En wat is daarbij beter vermaak dan een goede film?

Stepmom
In deze film spelen topactrices Susan Sarandon en Julia Roberts elkaars vijanden; Jackie, moeder van twee jonge kinderen en de nieuwe, jonge stiefmoeder Isabel. Als blijkt dat Jackie niet lang meer te leven heeft, proberen de twee de strijdbijl te begraven en bereidt Jackie Isabel voor op het moederschap over haar dochter Anna en zoon Ben. Klik hier om meer te lezen over Stepmom.

Friends With Kids
Na jarenlange vriendschap zijn twee leden van een hechte vriendengroep nog altijd vrijgezel en kindloos. Allebei willen ze echter graag een baby en dus besluiten ze om samen de sprong te wagen. Aan een relatie of huwelijk hebben ze geen behoefte, maar samen een kind opvoeden willen ze wel. Een ideale oplossing of een regelrechte ramp? Klik hier om meer te lezen over Friends With Kids.

Sophie’s Choice
Meryl Streep speelt de titelrol van Sophie, een overlevende van een concentratiekamp in de Tweede Wereldoorlog. Na de bevrijding begint ze een nieuw leven met de jonge Amerikaanse schrijver Stingo, met wie ze in eerste instantie erg gelukkig is. Helaas komen Sophie’s herinneringen aan de oorlog steeds terug in haar gedachten en lijdt ze onder het trauma dat voortkwam uit het verliezen van haar kinderen. Klik hier om meer te lezen over Sophie’s Choice.

Erin Brockovich
Als de werkloze moeder Erin een baan krijgt als juridisch assistent, staat direct haar hele leven op zijn kop. Naast de opvoeding van haar kinderen strijdt ze tegen een Californisch bedrijf dat water verontreinigt en zo honderden mensen ziek maakt. De titelrol van de film wordt gespeeld door Julia Roberts, die voor haar rol een Oscar voor Beste Actrice in een Hoofdrol ontving. Klik hier om meer te lezen over Erin Brockovich.

Terms of Endearment
Deze winnaar van maar liefst vijf Oscars vertelt het verhaal van Aurora en Emma, een moeder en dochter die totaal verschillend zijn. Beiden zoeken ze op hun eigen manier naar liefde in hun leven; Emma door meteen na haar middelbare school te trouwen, Aurora door een relatie aan te gaan met haar onbetrouwbare buurman. Klik hier om meer te lezen over Terms of Endearment.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply