Vijf babytips voor nieuwe moeders

0 Mamakind Vijf babytips voor nieuwe moeders

Als je net moeder bent geworden, komt er veel op je af. Daarom hebben we tien tips op een rij gezet om je door de eerste weken heen te helpen.

Koop niet teveel kleding
Veel enthousiaste ouders kunnen geen genoeg krijgen van het winkelen voor hun kindje. Het is echter onverstandig om teveel kleding te kopen, want hoewel baby’s veel nodig hebben, is kleding ook het nummer één object wat je van mensen cadeau krijgt. Familie en vrienden zullen je tijdens de kraamvisite waarschijnlijk overladen met schattige outfits! Een tweede reden om niet teveel te kopen is dat je kindje binnen de kortste keren uit zijn kleertjes groeit. Wél nuttig is het dus om alvast wat kleding in een grotere maat op voorraad te hebben.

Wiegen
Als je kindje onrustig is, helpt het om hem te wiegen. De baby was in de baarmoeder immers gewend dat er bewogen werd en dus maakt dat hem, zeker in de eerste weken, rustig. Veel kleintjes reageren goed op het simpelweg heen en weer bewegen van het lichaam, maar iedere baby heeft zo zijn eigen voorkeur. Zo worden sommige kinderen rustig als er met ze rondgelopen wordt en reageren anderen goed op vibraties van bijvoorbeeld een kinderwagen of auto.

Genoeg slapen  
Veel ouders denken dat hoe langer een kind overdag wakker is, hoe beter het ’s nachts zal slapen. Voor volwassenen is dit misschien een logische gedachtegang, maar hij is niet zomaar op baby’s toepasbaar! Kleine kinderen hebben veel slaap nodig, zowel overdag als ’s nachts. Voor veel baby’s is het zelfs zo dat als hij overdag goed slaapt, hij ook ’s nachts rustiger zal zijn. Laat je dus zeker in de eerste weken leiden door het natuurlijke ritme van je kindje en probeer dit niet teveel in de war te schoppen door hem overdag wakker te houden.

Babypraat
Kleine kinderen zijn schattig en dus is het logisch dat je de neiging hebt om op een kinderlijke manier tegen ze te praten. Beperk je echter niet tot alléén babypraat. De taalontwikkeling van een kind begint al op dag één en dus is het belangrijk dat er zo veel mogelijk op een normale manier tegen ze gepraat wordt. Hoe meer correct Nederlands een kind hoort, des te sneller pikt hij het zelf op. Praten in zachte stem of iets hogere toon is dus niet erg, maar vergeet je correcte Nederlands niet.

Niet te vaak in bad
Veel kinderen houden ervan om in bad te gaan, maar het is goed om dit niet te vaak te doen. De huid van een baby is erg dun en kwetsbaar, waardoor hij snel uitdroogt. Dagelijkse blootstelling aan warm water is dus onverstandig en bovendien ook onnodig. Het is beter om je baby dagelijks kort te wassen en om het badderen te beperken tot een à twee keer per week. Naar mate je kindje ouder wordt en de huid zich ontwikkelt, kun je het aantal keren natuurlijk opvoeren.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply