Vijf babykamer-ideeën

Mamakind Vijf babykamer tips voor creatieve ouders

Natuurlijk is het een optie om een kant- en klare babykamer te kopen bij IKEA, alle muren in één kleur te verven en hier tevreden mee te zijn. Maar zijn creatieve oplossingen niet veel leuker?

Creatief en comfortabel  
Er zijn talloze manieren om een babykamer mooi in te richten. Wandschilderingen, zelfgemaakte meubels, bijzonder tapijt enzovoorts. Wil je van de kamer van je kindje echt iets bijzonders maken? Dan is één van de onderstaande ideeën misschien iets voor jou.

Beschilder het wiegje
Je kunt een wiegje in een winkel uitzoeken en het daarbij later, maar veel leuker is het om hem zelf helemaal naar jouw smaak te maken. Koop bijvoorbeeld een simpele (en daarmee vaak goedkope) wieg en geef hem zelf jouw favoriete kleur. Ook leuk: de wieg een unieke kleur geven en vervolgens de naam van je kindje op het hoofdeinde te schilderen!

Maak je eigen mobiel
Iets wat gemakkelijk zelf te maken is voor een unieke babykamer is een mobiel. Hierbij kun je je creativiteit volledig in de vrije loop laten. Ga bijvoorbeeld voor een simpele sterrenhemel, of voor een mobiel met schelpjes. Ook leuk is een mobiel met kleurrijke bolletjes, planeten of kleine knuffelbeestjes. Kortom: opties genoeg!

Haak je eigen deken
In de laatste weken van je zwangerschap is het belangrijk om veel rust te nemen. Je kunt dan televisie kijken of een boek lezen, maar een andere optie is om een mooie deken te haken voor je baby. Dit geeft je babykamer bovendien een persoonlijk tintje.

Wandschilderingen
Dierentuinen, sterrenhemels, bomen, er zijn talloze opties voor een mooie wandschildering. Wil je echter iets unieks, kies dan voor een setting die voor jou bijzonder is. Hebben jij en je man elkaar in Zweden ontmoet? Misschien is een typisch Zweeds landschap dan iets voor jullie. Is één van jullie astroloog? Dan is een plafondschildering van de sterren misschien wel een mogelijkheid.

Investeer in comfort
Natuurlijk let je er bij het inrichten van een babykamer op dat je kindje alle comfort krijgt die het nodig heeft. Zachte dekens en kussens, knuffels enzovoorts; je baby zal ongetwijfeld niets tekort komen. Denk echter ook aan jezelf! Koop bijvoorbeeld een commode die de juiste hoogte heeft om je kindje makkelijk te verschonen, en investeer in een comfortabele stoel waarin je kunt gaan zitten als je kindje een nacht moeilijk slaapt.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply