Tien tips voor nieuwe vaders – Deel 2

Mamakind Tien tips voor nieuwe vaders Deel 2

Moeders mogen bij het op de wereld zetten van een baby dan het meeste werk doen, als het kindje er eenmaal is kunnen vaders op vele manieren bijdragen! Daarom nog vijf tips!

Hou je aan afspraken
Over het algemeen is het handig om je aan je afspraken te houden, maar nu je een kind hebt, wordt dit net een graadje belangrijker. Je kind baseert zijn vermogen om te vrouwen namelijk op zijn ouders en als jij beloftes niet nakomt of altijd te laat thuiskomt, helpt dit niet bij zijn ontwikkeling. Voor een goede band is het belangrijk dat het kind weet dat er altijd op je gebouwd kan worden.

Vergelijk je kind niet met dat van anderen
Kijk naar je kind als individu en probeer je hierbij weinig aan te trekken van anderen. Alle ouders scheppen graag op over hun kinderen, maar raak niet gefrustreerd als jouw baby minder snel leert praten dan het kindje van je broer. Ieder kind is uniek en heeft zo zijn eigen talenten; wanneer het gezond is en zich goed ontwikkelt, mag je hier best tevreden mee zijn!

Zorg voor jezelf
Om dag en nacht klaar te staan voor je baby is het belangrijk dat je zelf in goede conditie verkeert. Zorg dan ook dat je (ondanks het slaaptekort) genoeg rust neemt, dat je ontspanningsmomenten inplant en dat je niet met zorgen blijft rondlopen. Praat met lotgenoten die ook ooit vader zijn geworden; hier komen vaak waardevolle tips uit! Bovendien geeft het een goed gevoel om te horen dat je niet de enige bent met struikelblokken, én: praten met anderen kan ook best tijdens een avondje in de kroeg.

Sluit vrede met onrust
Een baby zet je leven volledig op zijn kop. Je slaapt minder, je moet meer thuis zijn, je hebt een groter verantwoordelijkheidsgevoel enzovoorts. De kans is dan ook groot dat je je erg onrustig voelt. Onthou echter: dat is volkomen normaal. Kinderen brengen een jarenlange chaos met zich mee. Sluit dus vrede met deze chaos en kijk er op een positieve manier tegenaan; het leven met een baby is namelijk één groot avontuur.

Vraag om hulp
Kom je er echt niet uit of zit je met problemen die je zelf niet opgelost krijgt? Roep dan hulp in. Vraag of je moeder een keer kan oppassen zodat jij en je vrouw een dagje vrij kunnen nemen, of ga voor professionele hulp naar je huisarts. Voor vrijwel elk probleem is een oplossing, als je maar de moed hebt om ernaar te vragen.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply