Tien tips voor nieuwe vaders – Deel 1

Mamakind Tien tips voor nieuwe vaders

Hoewel moeders bij het krijgen van baby’s vaak het meeste werk doen, is het ook van groot belang om als vader te weten wat je kunt betekenen. Daarom: wat tips!

Steun moeder
Een bevalling is een behoorlijke aanslag op het vrouwelijk lichaam. Zorg dus dat je de moeder van je kindje op alle mogelijke manieren ondersteunt. Sta ’s nachts op als de baby huilt, geef haar af en toe wat tijd voor zichzelf en troost haar in emotionele buien, die vaak door hormonen worden aangewakkerd. Geef haar bovendien complimenten, want veel vrouwen zijn in de eerste weken als moeder erg onzeker over hun nieuwe rol.

Breng tijd door met je kind
Zorg dat je zo veel mogelijk tijd met je baby doorbrengt. Dit versterkt de band met je kindje! Let er tevens op dat je lichamelijk contact hebt, maar ook dat je je kindje aankijkt. Baby’s kijken graag naar de ogen van hun ouders, ook wanneer ze die nog niet volledig scherp kunnen zien.

Praat tegen je kind
Baby’s hechten zich aan stemmen en het versterkt de band met je kindje wanneer je veel tegen hem of haar praat. Een vertrouwde stem helpt bovendien bij het sussen van je kind als hij huilt, maar zorgt er ook voor dat de spraakontwikkeling goed verloopt.

Verzorg je kind
Het is misschien een open deur, maar moet toch gezegd worden: raak betrokken bij de verzorging van je kind. Je kunt misschien geen borstvoeding geven, maar je kunt je kindje wel in bad doen, naar bed brengen, aankleden enzovoorts. Hiermee scoor je bovendien punten bij de moeder van de baby; veel vrouwen vinden een verzorgde man erg aantrekkelijk!

Ben alleen met je kind
Natuurlijk is het fijn om samen met je vriendin of vrouw voor je kindje te zorgen, maar het is ook van belang dat je leert het alleen aan te kunnen. Zo kan de moeder af en toe een avondje weg met vriendinnen, maar heb jij ook eens in je eentje de kans om je kind te leren kennen. Want wie wil niet hét filmcliché: op de bank hangen, sport kijken op televisie terwijl je kindje op je borst in slaap valt?

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply