Tien tips voor de eerste maand als ouder – deel 2

0 Mamakind Tien tips voor de eerste maand als ouder Deel 2

Een paar dagen geleden gaven we vijf tips voor je eerste weken als nieuwe moeder. In dit artikel lees je het vervolg op deze lijst!

6. Praat over emoties  
Een bevalling kan, zeker als deze in het ziekenhuis plaatsvindt of er complicaties optreden, erg stressvol zijn. Veel vrouwen zijn naderhand dan ook langere tijd moe en emotioneel. Dit wordt deels veroorzaakt door de hormonen die bij het nieuwe moederschap komen kijken en zou na zo’n drie weken weg moeten trekken. Sluit je in deze tijd niet af voor je omgeving, maar praat over wat je voelt en deel het met anderen.

7. Gebruik een draagzak
Een praktisch hulpmiddel om de eerste tijd met je kindje makkelijker te maken is een draagzak. Hierdoor kun je je kindje constant bij je houden, terwijl je tegelijk je handen vrij hebt. De warmte van je borst en het geluid van je hart maken je kindje rustig, zodat jij bijvoorbeeld wat licht huishoudelijk werk kunt doen. Ideaal voor moeders die niet te lang stil kunnen zitten!

8. Eet gezond
Zeker als je borstvoeding geeft is het belangrijk om gezond en evenwichtig te eten. Hierbij komen natuurlijk verse producten kijken, maar gezonde maaltijden kunnen ook prima uit de vriezer komen! Hopelijk heb je al voor de bevalling wat maaltijden ingevroren, zodat je deze makkelijk kunt klaarmaken op dagen waarop vermoeidheid de overhand heeft. Vergeet tevens niet om vitaminen te slikken en luister naar je huisarts als het gaat om beweging.

9. Structureer je sociale leven
Het krijgen van een baby neemt je leven over en het is ontzettend makkelijk om alle andere dingen in je leven te vergeten. Uiteraard is dit onverstandig en kun je het beste tijd maken om bijvoorbeeld vrienden te spreken of familie op bezoek uit te nodigen. Het is verstandig om dit goed te plannen en om sociale contacten bijvoorbeeld op vaste tijden te laten plaatsvinden. Dit kun je prima afstemmen op het schema van zowel jou als je baby.

10. Geniet!
Dit is misschien wel de belangrijkste tip op deze lijst: vergeet tijdens de eerste weken van je moederschap niet te genieten! Laat de stress en emoties je leven niet overnemen en koester de mooie momenten met je kindje.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply