Tien tips voor de eerste maand als ouder – deel 1

0 Mamakind Tien tips voor de eerste maand als ouder Deel 1

Tijdens je eerste weken als moeder komt er ontzettend veel op je af. Wat je het beste kunt doen om de eerste hectiek te overleven? Lees het hier!

1. Zorg dat je voorbereid bent
In de meeste gevallen weet je van tevoren ongeveer wanneer je baby ter wereld komt en heb je ruim de tijd om je op de komst van je kindje voor te bereiden. Zorg dat je deze tijd goed benut en richt niet alleen de kinderkamer in, maar zorg ook dat er voor jou genoeg is voorbereid. Laad je vriezer vol groente en fruit. Ook gezonde maaltijden in Tupperware-bakjes komen altijd goed van pas. Koop de producten die je nodig hebt om jezelf na de bevalling te verzorgen, inclusief medicijnen. Cliché, maar waar: een goede voorbereiding is het halve werk.

2. Verwacht geen perfectie
De eerste tijd met je baby zul je enorm moeten wennen aan de vele dingen die bij het moederschap komen kijken. Natuurlijk wil je dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt, maar wees realistisch: er zullen nu eenmaal ook dingen misgaan. Praat jezelf hierover geen schuldgevoel aan, maar accepteer fouten en los eventuele problemen zo rustig mogelijk op.

3. Roep hulp in
Het verzorgen van een baby is vermoeiend, zeker als je zelf nog herstellende bent van de bevalling. Schroom daarom niet om om hulp te vragen. Van je partner, maar ook van andere familieleden of vrienden. Iedereen die kinderen heeft, begrijpt dat de eerste weken moeilijk zijn en de meeste mensen bieden hun hulp graag aan!

4. Slaap als de baby slaapt
Nieuwe dingen zijn altijd vermoeiend en dat geldt zeker voor een baby. Het is dan ook belangrijk om meer dan genoeg rust te krijgen en om te slapen als de baby slaapt. Die achterstallige was kun je later doen; slaap kun je het beste inhalen zolang je kindje je niet nodig heeft.

5. Vind rustig je ritme 
Voor zowel ouders als kinderen is het prettig om een vast ritme op te bouwen. Probeer dit echter niet direct af te dwingen, maar kijk eerst wat het natuurlijke ritme van je baby is. Neem de tijd en de rust om hier achter te komen; als iets je niet bevalt, kun je dit altijd later nog stap voor stap aanpassen.

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Abonneer op onze Blog

Altijd op de hoogte blijven van Mama & Kind? Dat kan via onze RSS-feeds.

Nog geen reacties.

Leave a Reply