Tien baby-vakantietips

Mamakind Baby vakantietips

Ga je binnenkort lekker op vakantie en gaat je kindje voor het eerst mee? Maak dit dan zo comfortabel mogelijk door de volgende tips op te volgen!

Inentingen
Het is misschien een open deur, maar erg belangrijk: check ruim voor je vakantie of je inentingen nodig hebt voor het land waar je naartoe reist. Ook je baby zal de inentingen moeten krijgen. Heb je dit liever niet? Onderzoek dan voor welke landen je géén inentingen nodig hebt en gooi je vakantieplannen om.

Route plannen
Ga je met de auto op vakantie, dan is het handig om je route van tevoren goed uit te stippelen. Voor volwassenen is het immers niet erg om lang in de auto te zitten, maar kinderen houden dit niet goed vol. Met een baby kun je het beste niet lander dan anderhalf uur achtereen rijden; dan is je kindje echt weer toe aan wat frisse lucht en beweging.

Eten en drinken
Zorg dat je onderweg altijd eten en drinken bij je hebt. Denk bijvoorbeeld aan pakjes sap en koekjes. Zo heb je altijd iets bij je, mocht je onverhoopt reisvertraging oplopen. Reis je naar een land met totaal andere eetgewoonten dan Nederland? Neem dan voor je kindje wat Nederlandse voeding mee. Zo voorkom je dat je zonder eten komt te zitten, mocht je kindje slecht reageren op buitenlands eten.

Schoonmaakdoekjes
Zorg dat je altijd een pakje schoonmaakdoekjes op zak hebt om de handen en het gezichtje van je kindje schoon te houden. Kleine kinderen zijn immers erg nieuwsgierig en grijpen van alles beet, ook onhygiënische zaken! Doekjes zijn bovendien ook handig om je eigen handen mee schoon te maken of om je even snel op te frissen.

Veilig autostoeltje
Zeker op langere reizen is het belangrijk om een goed en veilig autostoeltje aan te schaffen. Uit recent onderzoek is gebleken dat lang niet iedereen dit stoeltje goed in de auto vastzet. Doe dit op vakantie wel! Verkeer is, zeker in het buitenland, onvoorspelbaar en dus kun je het beste zorgen dat je baby zo veilig mogelijk in zijn stoeltje vastgesnoerd zit.

Speelgoed
Sommige kinderen vervelen zich in de auto of het vliegtuig snel. Het is dan ook raadzaam om een paar verschillende speeltjes mee te nemen, zodat ze wat afleiding hebben tijdens bijvoorbeeld een autorit.

Speen in vliegtuig
Veel jonge kinderen krijgen in het vliegtuig last van hun oren door luchtdruk. Dit kun je proberen te voorkomen door je kindje ergens op te laten zuigen. Neem dan ook een speen mee of geef je kind in het vliegtuig de fles. Hierdoor openen de oren zich als het ware en heeft het kind geen last van druk of oorpijn.

Zonbescherming
Kinderhuid is erg kwetsbaar en dus is het van groot belang om diverse maatregelen te treffen om verbranding te voorkomen. Smeer je kindje in met zonnebrand, maar zorg ook dat je een zonnehoed en een zonnebril hebt aangeschaft. Ga je naar het strand, neem dan een parasol mee zodat je kind ook in de schaduw kan gaan zitten.

Zwemveiligheid  
Maak er een gewoonte van om zwembandjes bij je kindje aan te doen. Dit vinden sommige kinderen in het begin wat vervelend, maar dit went na enige tijd vanzelf. Let er tevens op dat je bij een tripje naar zee of het zwembad zwemluiers gebruikt. Normale luiers nemen namelijk lucht op, waardoor de billen naar de oppervlakte drijven en het gezichtje van je kindje onder water terecht kan komen.

Ontspanning
Met kleine kinderen kun je het beste geen actieve vakantie plannen. Ga dus niet elke dag drie toeristische trekpleisters bezoeken, maar kies er een handjevol uit en neem de tijd voor tripjes. Van teveel indrukken worden veel kinderen snel moe en bovendien niet erg gelukkig!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply