Nederlandse pretparken: aanraders en tips

Mamakind Nederlandse pretparken aanraders en tips

Ons land kent verschillende pret- en attractieparken. Maar welke is nu geschikt voor kinderen van welke leeftijd? We zetten het voor je op een rij!

Voor de kleintjes
Peuters en kleuters vinden het erg leuk om te spelen en dingen te ontdekken. Dit kan in de speeltuin om de hoek, maar er zijn ook talloze pretparken geschikt voor de kleinste kinderen. Zo is Madurodam in Scheveningen recentelijk interactiever gemaakt, waardoor kinderen niet alleen kunnen kijken naar de miniaturen, maar ook zelf dingen in beweging kunnen brengen en bouwen.

Verschillende leeftijden
Familiepark Drievliet heeft attracties voor zowel kleine als oudere kinderen. Denk aan een combinatie van draaimolens en achtbanen! Ideaal als u kinderen heeft van verschillende leeftijden. De Efteling heeft verschillende gebieden, waar tevens attracties worden geboden voor kinderen van verschillende leeftijden. Zo kunnen peuters zich prima vermaken, maar is er ook genoeg te doen voor grotere kinderen die graag de wat spannendere attracties uitproberen.

Oudere kinderen
Heeft u avontuurlijke kinderen vanaf een jaar of tien? Die kunt u het beste meenemen naar Walibi World of Hellendoorn. Hier zijn talloze spannende attracties te vinden waaronder reuzenraden, wildwaterbanen en achtbanen. Houdt u van horror? Dan is Walibi World rond oktober een aanrader. Rond Halloween worden hier namelijk de Fright Nights georganiseerd en is het park tot ’s avonds laat open. Er zijn extra shows, enge figuren die het park onveilig maken en een lasershow om de dag af te sluiten!

Deel het artikelen met anderen!

Tags: , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Leave a Reply